O-STA

MARIBOR 2012: Vabilo na predstavo Between Us in obvestilo o nagradni igri Sprehod po mestu

Mednarodna senzorialna atrakcija s 43 igralci, plesalci in glasbeniki bo v ponedeljek, 6., torek 7. in sredo 8. avgusta 2012 ob 19.00 v mariborskem Mestnem parku.

Skozi inscenacijo vasi/mesta na prostem bodo mladostniki, izbrani na avdicijah v sodelujočih državah, pod mentorstvom prekaljenih režiserjev in s pomočjo čutnih zaznav, obiskovalce popeljali v igrive prizore, ki odpirajo vprašanja o sistemu vrednot in vrednosti velikodušja in medsebojnih odnosov ter ustvarjajo mostove med empatičnimi in entropičnimi silami znotraj nas in med nami. Projektu so se v Sloveniji kot ambasadorji pridružili: vrhunski športnik Filip Flisar ter pevki, sestri Eva in Nika Prusnik.

Vstopnice lahko kupite le v predprodaji, cena vstopnice je 8 €.
Prodajna mesta: www.eventim.si ter na info točki Maribor 2012:EPK v Mariboru in Ljubljani

Podrobnejši opis projekta ter fotografije najdete v priponki.

Avtor fotografij je: Dries Segers

Nagradna igra Sprehod po mestu

V Info točki v Mariboru se je pričela nagradna igra Sprehod po mestu. Vsakega sodelujočega čaka darilo presenečenja, vsak 12. pa prejme majico Evropske prestolnice kulture.

Letak Sprehod po mestu, ki bo odslej na voljo na Info točki, v Vetrinjskem dvoru, na TICu, v kavarnah in določenih razstaviščih v Mariboru, je namenjen tujim in domačim obiskovalcem, ki bi se želeli ob samostojnem sprehodu po mestu seznaniti s čim več projekti Evropske prestolnice kulture. Letak bo na voljo v slovenščini, angleščini in nemščini. Obiskovalec si tako lahko s pomočjo letaka ogleda, nato pa oceni izbrana prizorišča in projekte in jih točkuje od 1 do 5. Vsi, ki bodo dokument, izpolnjen z ocenami vsaj šestih prizorišč, prinesli v Info točko MARIBOR 2012, dobijo darilo presenečenja, vsak dvanajsti pa prejme majico Evropske prestolnice kulture! Nagradna igra traja do konca novembra, vsak posameznik pa lahko v njej sodeluje zgolj enkrat."