O-STA

S tviti za paraolimpijce zbrali 10.000 evrov

Datum: 2. avgust 2012

Ljubljana, 2. avgusta - Tudi v Telekomu Slovenije sodelujejo v akciji Olimpijskega komiteja Slovenije Tvitajmo za naše, s katero lahko navijači pošiljajo sporočila podpore slovenskim olimpijcem in paraolimpijcem, ki nastopajo oziroma bodo še nastopali na Olimpijskih igrah v Londonu. V akciji je od števila zbranih tvitov z uradnimi "značkami" (hashtagi) odvisna višina finančnih sredstev, namenjenih slovenskim paraolimpijcem. V Telekomu Slovenije so si za cilj zastavili zbrati 10.000 tvitov, ki bodo našim paraolimpijcem prinesli prav toliko evrov. Cilj je bil danes izpolnjen. In še zanimivost, desettisoči tvit je poslal znani slovenski smučarski skakalec in tudi olimpijec Jernej Damjan.

Akcija, s katero v Telekomu Slovenije zbirajo tvite v podporo slovenskim olimpijcem in paraolimpijcem, poteka od 6. julija (uradna predstavitev olimpijske reprezentance) do 9. septembra (konec paraolimpijskih iger). Zgornji mejnik, ki so si ga postavili, je 10.000 tvitov, kar pomeni, da za 10.000 ali več tvitov paraolimpijcem donirajo znesek v vrednosti 10.000 evrov. Meja je bila danes presežena in namen akcije dosežen.

K akciji so se ob pozitivni komunikaciji, ki je vključevala tudi zakulisne objave z olimpijskih prizorišč, spontano priključili številni vplivni slovenski "tviteraši". Akcijo, ki je še dodatno spodbudila razvoj tvitanja v Sloveniji, so kot svojo sprejeli tudi olimpijci: tvitala je kar tretjina Teama Slovenia.

Letošnje olimpijske igre so posebne iz vsaj dveh razlogov. Ne samo da so organizatorji tokrat prvič poskrbeli, da so olimpijci in paraolimpijci povsem enakovredni udeleženci tega največjega dogodka na svetu, ob omembi Londona 2012 se ni mogoče izogniti tudi družabnim omrežjem. Med njimi še posebej izstopa v Telekomovi akciji uporabljen komunikacijski kanal Twitter, ki ga uporablja tudi vedno več Slovencev. Gre za komunikacijsko platformo, preko katere se je možno hitro in enostavno seznanjati z zadnjimi novicami, hkrati pa omogoča tudi povezavo ali ohranjanje stikov med ljudmi "tviteraši".

Telekom Slovenije, d. d.

Služba za korporativno komuniciranje