O-STA

MARIBOR2012: Obvestilo o podaljšanju uličnega performansa Intelektualne kurbe

Ulični performans Intelektualne kurbe, ki poteka na Poštni ulici v Mariboru in naj bi se iztekel konec julija, je zaradi izjemnega odziva javnosti in medijev podaljšan in bo potekal tudi v avgustu.

Performans, ki poteka pod okriljem festivala Performa v Red light districtu Maribor na Poštni ulici od 25. maja 2012, si lahko ogledate vsak petek in soboto med 21.00 in 24.00 uro do 31. avgusta 2012.

Sodelujočim intelektualkam in intelektualcem (Tanja Petrič, Goran Č. Potočnik, Miša Gams, Urh Vele, Slađana Mitrović, Jasmina Založnik, Saška Gruden, Jana Putrle Srdić, Urška P. Černe, Tomaž Grušovnik, Elvis Berljak, Sabina Hvastija) se bodo pridružila nova imena; če koga sodelovanje zanima, organizatorji sporočajo, da iščejo sodelavce, mlade intelektualke in intelektualce, ki bodo strankam nudili svoje znanje v obliki pogovora, nasveta, debate v avgustu ob koncih tedna na Poštni ulici v Mariboru (Kontakt: maja.kolmanic@mkc.si). Kot je povedala producentka projekta Petra Kolmančič bo v avgustu potekala tudi evalvacija projekta, priprava kataloga ter zaključni večer v obliki javne debate z gosti in udeleženci performansa. Producenti pa želijo performans gostiti še na kakšnem drugem festivalu, tudi v tujini, ali v kakšnem drugem slovenskem mestu z udeleženci iz lokalnega okolja.

Ta konec tedna bodo torej rdeče luči v intelektualnih bordelih spet prižgane, v umetniško predelanih gondolah pa se bo mogoče pogovarjati o umetnostni zgodovini, sodobni slovenski poeziji, knjižnih antikvitetah, cenzuri v umetnosti, fizičnem gledališču, sodobnih scenskih umetnostih ter o erosu pri prevajanju.

V prilogi najdete fotografiji.

FOTO: Andrej Cvetnič

Prijazno vabljeni!