O-STA

Maribor 2012: Vabilo na novinarsko konferenco

V četrtek, 16.8. ob 12.00 vas vljudno vas vabimo na novinarsko konferenco, na kateri bomo predstavili enega najzanimivejših projektov programa EPK 2012 (programskega sklopa Ključi mesta). Napeto turistično atrakcijo z mini vlakcem SAFARI TOUR skupaj ustvarjajo režiser Matjaž Latin, scenarist Rok Vilčnik in igralec Nenad Tokalić-Nešo pod okriljem KUD-a Borza s producentom Slavkom Škvorcem.

Novinarska konferenca bo potekala na vlakcu Jurček, ki vas bo tudi popeljal po delu "safari toura". Vstopno mesto je pri Frančiškanski cerkvi oz. pri nekdanjem "Bobiju", od koder bo vlakec vozil tudi na svojevrstne oglede Maribora "onkraj fasad".

Priznani slovenski igralec Nenad Tokalič - Nešo bo v predstavi Safari tour Maribor v stilu stand-up komedije kot vodič po mestu pripovedoval zanimive zgodbe mesta in njegovih prebivalcev, začinjene z elementi črne komedije. V uro in pol trajajočem večernem popotovanju bodo na duhovit način predstavljeni mariborski marginalci, posebneži, kriminalci, prostitutke, mali "lumpen-proletarci" in boemi. Kot vsako mesto ima tudi Maribor lokalno mitologijo, svojo temno stran, marginalce in čudake, ki dajejo mestu prav poseben pečat in značaj. Prav njihove življenjske zgodbe in anekdote lahko povedo veliko o esenci mesta. Če bodo potniki tujci, bo nastop jezikovno prilagojen tudi zanje.

Premiera: 21. avgust

Ponovitve: 22.8., 23.8., 24.8., 28.8., 29.8., 30.8., 31.8., 3.9., 4.9.

Vstopnina: 12 €.