O-STA

Pantene in športnice so na olimpijskih igrah 2012 v Londonu ustvarjali zgodovino

13. avgust 2012

Pantenove športnice dokazujejo, da je "zdravo po novem lepo"

LONDON - (BUSINESS WIRE) - V počastitev olimpijskim igram 2012 v Londonu, kjer so ženske prvič v zgodovini modernih iger tekmovale v enakem številu športov kot moški, je Pantene, vodilna svetovna znamka na področju nege las in vodilna znamka podjetja P&G, danes praznoval uspeh svojih 11 ambasadork lepote, od katerih jih je 10 tekmovalo v Londonu, ki so osvojile 12 medalj in predstavljale utelešenje Pantenovega mota "Healthy is the New Beautiful" (Zdravo je po novem lepo).

(FOTOGRAFIJA!!!!!!) LONDON, ANGLIJA - 9. AVGUST: Britanska dobitnica olimpijske zlate medalje v kolesarjenju (steza) Victoria Pendleton in mama Pauline Pendleton v P&G-jevem salonu v Wella Studio 9. avgusta 2012 v Londonu, Anglija. (Fotografija: Miles Willis/Getty Images za P&G)

Športnice so bile v ospredju pogovorov med 17-dnevnim tekmovanjem - od tega, da je Savdska Arabija prvič v svoji zgodovini na olimpijske igre poslala športnice, pa do tega, da so ZDA na olimpijske igre prvič poslale več žensk kot moških. Pantene s ponosom sporoča, da je sponzoriral 10 elitnih tekmovalk v Londonu, vključno z Natalie Coughlin iz ZDA, Giselo Dulko iz Argentine in Victorio Pendleton iz Velike Britanije.

"Olimpijske igre 2012 v Londonu so pomenile preobrat za ženske v športu: ekipe iz vseh držav so imele vsaj eno športnico in v vseh športih so sodelovali tako moški kot ženske," pojasnjuje Kathryn Olson, izvršna direktorica fundacije Women's Sports Foundation iz ZDA, ki se ukvarja z izboljševanjem življenja deklet in žensk skozi šport in fizično aktivnost. "Pantenova izrazita podpora ženskemu športu skozi celotno tekmovanje je opazno pripomogla k večji opaznosti moči, talenta in lepote, ki jo premorejo športnice. Pantene in njegove ambasadorke lepote prav tako pomagajo dvigovati zavest o povezanosti športa in zdravja ter razkrivajo lepoto vrhunskih športnic na način, ki spodbuja dekleta, ki potrebujejo pozitivne vzornike tako v športu kot v življenju."

V Londonu so Pantenove ambasadorke osvojile več kot 12 medalj v šestih športih, vključno s štirimi zlatimi. Rusinja Yevgeniya Kanayeva je z zlato medaljo v ritmični gimnastiki zasijala pred svetom. Kitajska skakalka v vodo Wu Minxia se je povzpela na zmagovalni oder z zlato medaljo. Britanska kolesarka Victoria Pendleton je svoje zadnje olimpijske igre zaključila z eno zlato in eno srebrno medaljo. Ta skupina športnic je dokazala resničnost sporočila, da je "zdravo po novem lepo", prav tako pa so bile ovekovečene v Pantenovi prvi resnično globalni marketinški kampanji v podporo olimpijskim igram, ki je vključevala novo embalažo in popolnoma integrirano kampanjo po več kanalih.

"Glede na to, da so to moje zadnje olimpijske igre, sem resnično ponosna, da sem lahko sodelovala pri tem prelomnem letu za športnice," je dejala Pantenova športnica in dobitnica zlate in srebrne medalje na olimpijskih igrah 2012, Victoria Pendleton. "Res mi veliko pomeni, da lahko navdihujem dekleta in kot del Pantenove lepotne kampanje širim sporočilo, da je zdravo po novem lepo. Upam, da bodo naši nastopi služili za navdih prihodnjim generacijam športnic. Prav tako pa sem hvaležna, da me je Pantene podpiral."

"Resnično verjamemo, da je zdravo po novem lepo, kar pa je bilo dokazano tudi z našim sodelovanjem s športnicami in potrošniki po celem svetu med olimpijskimi igrami 2012," je dejala Hanneke Faber, podpredsednica P&G, ki je odgovorna za svetovne franšize znamk na področju nege las. "Opazili smo neverjetno podporo temu konceptu vse od začetka nekaj mesecev nazaj. Naše olimpijke so lahko videle, kako jim je Pantenova učinkovitost dovolila, da so se osredotočile na svoje nastope, ter kako so proizvodi vzdržali napore tekmovanja na olimpijskih igrah. V naših salonih v družinski hiši P&G (P&G Family Home) in olimpijski vasi smo poskrbeli za zdrave in lepe lase teh športnic ter več kot 10.000 londonskih športnikov in njihovih družin. Zelo smo ponosni na naše Pantenove športne ambasadorke, ki se s štirim zlatimi medaljami uvrščajo med 20 najboljših držav, ki so se udeležile olimpijskih iger."

Med olimpijskim igrami 2012 v Londonu, ki veljajo za prve resnične "igre družbenih omrežij", je Pantenovo delovanje na spletu v zadnjem mesecu doseglo povezave z 1,5 milijona ljudmi, ki širijo sporočilo, da je "zdravo po novem lepo".

Pantenova kampanja pred in med olimpijskimi igrami je bila del P&G-jevega statusa kot svetovnega olimpijskega partnerja, v sklopu katerega je potekala osrednja kampanja 'Hvala mama' (Thank You, Mom) za olimpijske igre 2012 v Londonu. P&G-jeva kampanja 'Hvala mama' je pomagala izboljšati življenje mamam po svetu ter nudila podporo mamam Pantenovih športnic in mamam tisočih ostalih olimpijcev. V pričakovanju zimskih olimpijskih iger 2014 v Sočiju bo znamka nadaljevala s podpiranjem športnikov. Za več informacij o aktivnostih znamke, obiščite www.pantene.com ali www.magicbulletmedia.com/MNR/pantenebeautyambassadors.

O podjetju P&G

P&G se s svojim portfeljem zaupanja vrednih in kakovostnih znamk dotika in izboljšuje življenja približno 4,4 milijarde ljudi po vsem svetu. Vodilne znamke podjetja med drugim vključujejo Pampers®, Tide®, Ariel®, Always®, Whisper®, Pantene®, Mach3®, Bounty®, Dawn®, Fairy®, Gain®, Pringles®, Charmin®, Downy®, Lenor®, Iams®, Crest®, Oral-B®, Duracell®, Olay®, Head & Shoulders®, Wella®, Gillette®, Braun®, Fusion®, Ace®, Febreze®, in Ambi Pur®. Preko poslovnih enot v približno 80 državah so znamke P&G na voljo v več kot 180 državah po svetu. Za najnovejše novice in podrobne informacije o P&G in njegovih znamkah obiščite http://www.pg.com

Multimedijska gelrija je na voljo na: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50374495&lang=en

Kontakti

Pantene

Jeni Thomas, +1-513-240-2209

Thomas.jh.1@pg.com

ali

Taylor

Mari Rella, +1-212-714-5744 or +1-516-316-4611

mrella@taylorstrategy.com

Vir: Procter & Gamble

Multimedijska galerija

(FOTOGRAFIJA!!!!!!) LONDON, ANGLIJA - 9. AVGUST: Britanska dobitnica olimpijske zlate medalje v kolesarjenju (steza) Victoria Pendleton in mama Pauline Pendleton v P&G-jevem salonu v Wella Studio 9. avgusta 2012 v Londonu, Anglija. (Fotografija: Miles Willis/Getty Images za P&G)

Omogočeno s strani Business Wire

Orignialno sporočilo za medije ter multimedijske vsebine si lahko ogledate na:

http://www.businesswire.com/news/home/20120813005369/en