O-STA

Etno rock šestnajstič, JariERF drugič

Datum: 23. avgust 2012

Etno rock festival je z lanskim letom postal dvodnevna prireditev in tako bo tudi letos. Prvi dan festivala z imenom JariERF, v četrtek, 23. avgusta, namenjajo mladim glasbenikom, medtem ko petkovo popoldne in večer do polnoči (24. avgusta 2012) prepuščajo že po tradiciji uveljavljenim skupinam, ki bodo sodelovale na 16. etno rock festivalu.

Prvi dan letošnjega domžalskega festivala bodo torej zaznamovali mladi glasbeniki, ki bodo sodelovali že na drugem JariERF. V Češminovem parku Domžale (v primeru dežja na OŠ Domžale), se bodo od pol petih popoldne do zgodnjega večera zvrstili Dinozavri, Gregor Gabrovšek, Zala Erdani, Andraž Stariha, Peter in Andrej Omejc ter ob koncu še Prekmurska banda Glasbene šole Beltinci.

Na 16. etno rock festivalu v petek, 24. avgusta 2012, na ploščadi pred nekdanjo blagovnico Vele v središču Domžal se bodo od 17. do 24. ure predstavile zasedbe: Volk folk, Riki & Boogie Band, G&G (Grega in Gašper Trio), Šukar, Neozbiljni pesimisti, in stalnica festivala, glasbena skupina Kontrabant, ki je mlajšim izvajalcem vzor in navdih s svojim dolgoletnim obstojem.

"Etno rock festival je kljub betonskemu mestu, Domžalam, zibelka mladih prihajajočih rodov etno glasbenikov," pravi glavni organizator Béla Szomi Kralj. "To je vsakoletna uspešna predstavitev, kjer ob možnosti nastopanja mlajši glasbeniki izmenjajo izkušnje z že dokazanimi glasbeniki, ki so mnogim nastopajočim tudi idoli. Osnovni cilj festivala je ohranjati predvsem slovensko ljudsko glasbo, poezijo, njeno poustvarjanje in z njo želja okužiti mlajše in sposobne glasbenike ter njihove glasbene skupine, da ta glasba prehaja iz roda v rod, poleg vsega pa še ustvarjanje avtorskih del slovenskih glasbenikov."

Tudi letošnjega 16. etno rock festivala in 2. JariERF ne bi bilo brez finančne pomoči Občine Domžale ter Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.

Podpis k sliki:

ERF 01: Glasbena skupina Kontrabant