O-STA

Turistični avtobus Kamnik bus in predstavitev 42. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine

Kamnik: 16. avgust 2012

Občina Kamnik in Zavod za turizem in šport v občini Kamnik, skupaj s podjetjem Kam-Bus, d. d. konec avgusta uvajata mestno-turistični avtobus Kamnik bus.

Vabljeni na novinarsko konferenco v četrtek, 23. avgusta 2012 ob 11. uri na Glavnem trgu v Kamniku. Sledi prva vožnja Kamnik busa za novinarje, ob 12. uri predstavitev 42. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine. Predstavitev bo nad Samčevim predorom, z zaključkom novinarske konference ob 12. 30 uri.

Več o projektu Kamnik bus bodo predstavili župan Občine Kamnik Marjan Šarec, v.d. direktorice Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Urška Kolar in direktorica podjetja Kam-Bus, d. d. Sonja Zore.

***Več o dogodku***

Na potep? Nič lažjega! Kamnik bus. Občina Kamnik, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik skupaj s podjetjem Kam-Bus, d. d. konec avgusta uvajajo nov mestno-turistični avtobus Kamnik bus, namenjen vsem občanom, obiskovalcem in turistom. Uporabnikom javnega prevoza želijo omogočiti čim boljše povezave, manj čakanja in več užitka. Kamnik bus ima 25 sedežev in 7 stojišč, z njim pa se boste lahko peljali od ponedeljka, 27. avgusta 2012 dalje.

Na potep? V naravo, planine? Nič lažjega! Kamnik bus. Zakaj bi iskali parkirno mesto, če se lahko s Kamnik busom za ceno 1 evra odpravite po nakupih, na potep, v naravo in planine? Trasa Kamnik busa bo potekala od Qlandie, preko Zdravilnega gaja Tunjice, Kamniške Bistrice in Term Snovik. Vse dni v tednu, tudi ob praznikih.

Na 42. Dneve narodnih noš in oblačilne dediščine? Nič lažjega! Kamnik bus. Za pokušino bodo novinarje odpeljali na prvo vožnjo okoli mesta Kamnik do prizorišča, kjer bodo letos potekali že 42. Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine, na katerih bo slavnostni govornik predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk. Predstavili vam bodo letošnji program, za vsakega novinarja pa so pripravili tudi majhno darilce.

Prosimo vas, da svojo udeležbo na novinarski konferenci potrdite do ponedeljka, 20. avgusta 2012, na elektronski naslov pr@kamnik.si.

Dodatne informacije:

Katarina Karlovšek

gsm 051 364 333

e-pošta: katarina@rta.si