O-STA

15. Festival mladih kultur Kunigunda

(Pri)Srčno Vas vabimo na

15. Festival mladih kultur Kunigunda

od 24. avgusta do 1. septembra v Velenju

www.kunigunda.si

Festival mladih kultur Kunigunda je projekt Mladinskega centra Velenje, ki ga organizira od leta 1998. Več kot 90 mladih bo že 15-ič zapored pripravilo mladinski festival alternativne kulture. Na urbanih prizoriščih v Velenju - vsi dogodki potekajo na prostem, na ulicah, v mestnih kotičkih - se bodo zvrstili številni glasbeni, gledališki, plesni in drugi uprizoritveni dogodki, likovne, fotografske in multimedijske razstave in umetniške inštalacije, performansi ter izobraževalne, ustvarjalne in družabne delavnice.

Bistvo festivala je v nekaj dneh pripraviti čim več kulturnih dogodkov čim bolj različnih zvrsti, ki so zanimivi predvsem mladim, niso preveč dolgočasni starejšim in niso preveč banalni za najbolj zahtevne. Kunigunda omogoča nekonvencionalnim kulturnim praksam in mladim neuveljavljenim umetnikom, da stopijo iz ozadja in razburkajo vsakdan. Osvobaja kulturo na urbanih prizoriščih v mestu. Dokazuje, da je alternativna kultura prav tako kvalitetna, izpovedna, zabavna in katarzična. Tu je, da vas šokira in predrami, vznemirja in zadovoljuje, zabava in izobražuje.

Festival mladih kultur Kunigunda je dostopen vsem, saj je vstop na festivalske dogodke prost (razen koncerta 24. avgusta in predstave 30. avgusta).

S čim bo Kunigunda razvneval in zadevala letos?

Poslušali bomo Senser, Disciplino Kitschme, Kultur Shock, Janija Kovačiča, General Woo in še dvajset drugih bendov in izvajalcev.

Ogledali si bomo gledališke predstave Pes, pizda, peder, Skok iz kože, Scaramuccia, Naočnik in Očalnik ter muzikal My Fair Lady.

Obiskovali bomo razstavišče Pekarna in Vodno mesto iz plavajočih geodezičnih kupol na Velenjskem jezeru.

Odprli bomo več likovnih, fotografskih in multimedijskih razstav in inštalacij.

Ustvarjali bomo v Park Artu, migali na capoeiri, slacklineu, ulični košarki in blade sessionu ter muzicirali na delavnici Strojnica s Primožem Oberžanom in delavnici afriškega bobnanja z Albinom Inkretom.

Predvsem pa se bomo čudili in šokirali, doživljali katarze in orgazme ter kazali jajca!

Veselimo se Vas!

INFORMACIJE:

Vodja festivala Dimitrij Amon dimitrij.amon@kunigunda.si

Programski vodja Janko Urbanc janko.urbanc@kunigunda.si

Odnosi z javnostmi Tina Felicijan tina.felicijan@kunigunda.si 031 213 763

OTVORITVENI KONCERT

petek, 24. avgust

Senser (GB), Bilk (CRO), Zircus (SI), Oknai (SI), Karman Energy (SI)

21.00

Letni kino ob Škalskem jezeru

V primeru slabega vremena v Rdeči dvorani.

Predprodaja 5 €, na dan koncerta 7 €

Vibrirale bodo različne barve elektronske glasbe. Nostalgijo po koncu tisočletja bodo sprožili alternativni elektro-rockerji Senser. Hrvaški Blik bodo sprostili maso breakbita in pozitivne energije. Koroški elektro/rock/tribal band ZircuS bo mistične in hitro spremenljive zvoke vizualiziral v videoprodukciji. Nadaljeval pa bo domačin Oknai z eno izmed najboljših plat lanskega leta. Zadnja bosta vrtela člana velenjskega DJ-kolektiva Karman Energy.

Letni kino je edinstveno prizorišče ob Škalskem jezeru, ki so ga novinarji lani poimenovali 'velenjske Križanke'. Pred petdesetimi leti so v gozdiču zgradili amfiteater in postavili kino na prostem. Letni kino je pogoltni čas in ga prerasla narava, prostovoljci pa so v delovni brigadi Gremo se ušvicat (2009) odkopali amfiteater, uredili okolico in ga obudili nazaj. Danes je prizorišče filmskih projekcij, koncertov, festivalov in drugih prireditev.

Informacije in akreditacije: Tina Felicijan tina.felicijan@kunigunda.si 031 213 763

Informacije o programu in nastopajočih: Matej Voglar matej.voglar@kungunda.si 03 320 039

Epski boj mladih velenjskih umetnikov za streho nad glavo je dobil epilog! Dobili smo razstaviščni in ustvarjalni prostor: Pekarno.

Zapuščeni objekt stare pekarne v Starem Velenju smo s prostovoljnim delom preuredili in tako dobili novo galerijo in ateljeje.

Med 15. Festivalom mladih kultur Kunigunda bomo pokazali, kaj počnemo in kako razmišljamo.

Vabimo vas, da z nami zarežete v štruco kruha in pogledate pod skorjo!

V Pekarni na 15. Festivalu mladih kultur Kunigunda:

sobota, 25. avgust

18.00

Otvoritev Pekarne in 15. Festivala mladih kultur Kunigunda

nedelja, 26. avgusta

15.00

Delavnica pohištva

sreda, 29. avgusta

17.00

Večer kruha in iger

sobota, 1. septembra

12.00-19.00

Eko art

od ponedeljka, 27. 8., do petka, 31. 8.

15.00-19.00

Ogled Pekarne

www.kuniugnda.si

INFO: Tina Felicijan tina.felicijan@kunigunda.si 031 213 763