O-STA

Pripravljen na vlamljanje

Danes ponoči varnostnik in intervent Sintala zadržala vlomilca na tržnici BTC - Moški imel pri sebi vrečko, polno kovancev, ki jih je ukradel iz stojnice, v nahrbtniku pa pripravljeno različno vlomilsko orodje

(Ljubljana, 5. 9.) Danes ob 1. uri ponoči je varnostnik družbe za varovanje Sintal med obhodom po varovanem območju tržnice BTC opazil sumljivega moškega. Pohajal je po tržnici, v rokah je držal plastično vrečko. Varnostniku se je zazdela situacija sumljiva in je moškega z ustno odredbo pozval, naj se ustavi, vendar je ta začel bežati. Varnostnik je o dogodku obvestil Sintalov varnostno-nadzorni center in prosil za pomoč intervencijskih skupin in policije. Čez dve minuti je na kraj dogodka prispel intervent koncerna Sintal, skupaj z varnostnikom sta bežečega moškega ujela pri avtopralnici BTC. Moški se je upiral zadržanju, zato sta uporabila strokovni prijem in moškega zadržala do prihoda policije.

V policijskem postopku je bilo ugotovljeno, da je vrečka, ki jo je nosil moški, polna kovancev, ki jih je odtujil iz ene izmed stojnic na tržnici. Ker so v njegovem nahrbtniku našli različno vlomilsko orodje, domnevajo, da se je pripravljal na več vlomov. Pripeljal pa se je s kolesom, ki ga je ukradel pred podvigom.