O-STA

Zaključek natečaja Urbanih brazd in vabilo na streaming z Rebecco Horn

NATEČAJ URBANIH BRAZD SE ZAKLJUČUJE

Program Urbanih brazd je v začetku leta 2011 razpisali natečaj za raziskovalna dela iz petih raziskovalnih področij. Natečaj je afirmativen, zastavljen na način, da bi spodbudil sodelovanje med projekti Urbanih brazd in univerzitetnimi programi. Nanj se je prijavilo 26 študentov in drugih raziskovalcev, ki jih razpisne teme zanimajo. Natečaj je predpostavljal sodelovanje med mentorji, predavatelji, študentkami in študenti v okviru rednega univerzitetnega študija, po drugi strani pa je odpiral možnosti tudi za vse tiste posameznice in posameznike, ki niso (več) vpeti v raziskovalno-univerzitetni prostor, pa v njih tli raziskovalni eros, tudi dijake, da predložijo svoja raziskovalna dela.

V začetku septembra 2012 so bile za ocenjevanje nalog sestavljene ocenjevalne komisije, ki jih sestavlja vodja komisije in dva člana za posamezno raziskovalno področje:

Socialna ekologija: predsednica komisije dr. Milojka Fekonja (UrB); člana doc. dr. Darij Zadnikar (PEF/LJ) in doc. dr. Marta Gregorčič (UrB).

Teorija, znanost in univerza na razpotjih: predsednik komisije mag. Franci Pivec (IZUM MB); člana prof. dr. Jozsef Györkös (UM/FERI) in dr. Maja Godina Golija (ZRC-SAZU/MB).

Angažirano družboslovje in humanistika: predsednik komisije dr. Bojan Musil (UM/FF); člana dr. Andrej Naterer (UM/FF) in Silvija Pehnec.

Premišljanje javnih prostorov, trajnostnega prometa in transportnih alternativ: predsednik komisije dr. Marjan Lep (FG/UM); člana univ. dipl. ing. prometa Josip Rotar (MKM/UrB) in mag. Mateja Kukovec (ZUM)

Pravo in rekuperacija skupnosti: predsednica komisije doc. dr. Suzana Kraljić (UM/PF); člana doc. dr. Boštjan Brezovnik (UM/PF) in dr. Tjaša Ivanc (UM/PF)

Rok za oddajo raziskovalnih nalog je 30. september 2012, javna razglasitev in podelitev nagrad bo na dan otvoritve Centra alternativne in avtonomne produkcije (CAAP), 16. novembra 2012, ob 19.00 na Valvasorjevi 42 v Mariboru

VABILO NA STREAMING NEMŠKE UMETNICE REBECCE HORN

V četrtek 27. septembra vas vabimo, da se priključite na streaming nemške legende performansa in umetniških posegov Rebecce Horn. Avtorica, ki redno gostuje po najuglednejših mednarodnih razstavah, slovi po nekoliko futuristični fascinaciji s tehničnimi, funkcionalnimi objekti. Pogovor z umetnico bo potekal v mariborski Kazinski dvorani, spremljali pa ga boste lahko direktnem spletnem prenosu na strani Življenje na dotik v studijski kvaliteti zvoka in slike. Razmišljajte z dvanajstimi velikimi imeni sodobnega časa! Preklopite na www.zivljenjenadotik.si v četrtek 27.9 ob 19:00! Več o dogodku na: http://www.maribor2012.eu/nc/dogodek/prikaz/794916/

Lep pozdrav,

Duška Žolger
Odnosi z javnostmi/Public Relations

--------------------------

MARIBOR 2012

Vetrinjska ulica 30

2000 Maribor

Slovenija

mob: +386 31 533 714

tel: +386 2 228 1250

fax: +386 2 228 1240

www.maribor2012.eu


image001.jpg