O-STA

BKS Bank odprla novo poslovno enoto

BKS Bank

3 Banken Gruppe

8. oktober 2012

Avstrijska BKS Bank na slovenskem trgu daje pozitiven signal. Dne 4. oktobra 2012 je potekala slovesna otvoritev nove poslovne enote v Domžalah, ki sovpada s privlačno otvoritveno ponudbo.

Otvoritvene slovesnosti v prostorih nove poslovne enote v Domžalah so se udeležili številni gostje, ki so jih pozdravili članica uprave dr. Herta Stockbauer ter vodja BKS Bank, Bančne podružnice, Boštjan Dežman in mag. Alexander Novak. "Slovenskemu trgu zaupamo in se veselimo, da lahko svojim strankam v Sloveniji ponudimo še eno poslovno enoto," je povedala članica uprave dr. Herta Stockbauer. Uradni uvodni del s pozdravnimi besedami je BKS Bank nadaljevala z dobrodelno donacijo regionalnemu Društvu rejnic in rejnikov Domžale. Za glasbeno ozadje je poskrbel kvartet Mirna Bogdanović.

Strokovno usposobljena skupina svetovalcev

Vodja poslovne enote Marat Sedlak že 15 let deluje na področju bančnega poslovanja in se skupaj s svojimi sodelavci veseli novih izzivov. V pomoč mu bodo Beno Lapajne, Nataša Pajenk, Martina Klobučar in Matjaž Majce. "Povsem se bomo osredotočili na svetovanje svojim strankam ter pri tem upoštevali potrebe vsakega posameznika. Naš cilj je, da stranke spremljamo na dolgi rok ter skupaj z njimi stopamo po varni poti v prihodnost," je povedal gospod Sedlak.

Kot banka s polno bančno licenco bo BKS Bank v središču Domžal lahko svojim strankam, tako pravnim kot fizičnim osebam, nudila vrhunsko ponudbo in optimalno svetovanje. Zasnova poslovne enote, ki v prostorskem in oblikovalskem pogledu sledi konceptu, skupnem za vse poslovne enote BKS Bank, zagotavlja idealne pogoje za diskreten pogovor. Prostorna sprejemnica stranke vabi k sklepanju bančnih poslov in klepetu.

Kreditni paket, poln zanimivih ponudb

BKS Bank vsem novim strankam v Domžalah predstavlja zelo privlačno otvoritveno ponudbo, ki velja vse do 31. decembra 2012. Kreditni paket obsega ugodnejše pogoje za stanovanjske kredite, brezplačni generator gesel za spletno bančništvo ter 10-odstotni popust na premoženjska zavarovanja. Več informacij o tej in drugih ponudbah BKS Bank vam bodo posredovali v poslovni enoti v Domžalah. V tej zvezi velja omeniti tudi, da je časnik "Moje finance" v septembru že drugič zapored BKS Bank izbral za najugodnejšo banko za potrošnike v Sloveniji.

BKS Bank AG, Bančna podružnica

BKS Bank je na slovenski trg stopila že leta 1998, ko je bila v Ljubljani ustanovljena družba BKS-leasing d. o. o. Kmalu za tem je odprla predstavništvo, leta 2004 pa prvo podružnico. V skladu s filozofijo BKS Bank je bila širitev na trgu v teh 14 letih zelo premišljena in je zato potekala korak za korakom. Danes ima podjetje v Sloveniji okrog 70 zaposlenih, strankam pa so poleg domžalske na voljo še štiri poslovne enote (Ljubljana-Bežigrad, Ljubljana-Trnovo, Celje in Maribor). Najmočnejša poslovna veja v Sloveniji je kreditno poslovanje s skupnim obsegom 576,5 mio. EUR. Zelo dober razvoj beležijo tudi na področju depozitnega poslovanja. Eden od razlogov za to je tudi dejstvo, da avstrijska zakonska določila zagotavljajo zavarovanje depozitov do višine 100.000,00 EUR, kar velja tudi za stranke BKS Bank AG, Bančne podružnice. Na področju poslovanja s pravnimi osebami že več kot 1.000 podjetij zaupa znanju in izkušnjam BKS Bank, Bančne podružnice. Kot ena od le dveh avstrijskih kreditnih institucij se lahko BKS Bank AG, Bančna podružnica pohvali z neposredno povezavo z ljubljansko borzo, kar investitorjem omogoča, da prek spletnega bančništva lahko neposredno izvršujejo svoje naloge.

Koncern BKS Bank

Družba BKS Bank AG s sedežem v Celovcu ob Vrbskem jezeru zadnjih 90 let sodi med najtrdnejše finančne institucije v Avstriji ter od leta 1986 kotira tudi na borzi. Ponaša se z močjo velike banke, hkrati pa jo odlikuje tudi prožnost regionalne banke. Dne 30. 6. 2012 je imela BKS Bank AG 1.103 zaposlenih, prisega pa na trajno in trdno rast. Koncern BKS Bank ima v Avstriji, Sloveniji, na Hrvaškem in na Slovaškem skupno 54 bančnih podružnic, v Italiji in na Madžarskem pa ima predstavništvi. Delež temeljnega kapitala v BKS Bank znaša 12,37 %, kar je bistveno več kot tržno potrebnih 9 %. Bilančna vsota koncerna je ob polletju 2012 znašala 6,67 milijard evrov.

BKS Bank AG, Bančna podružnica

Poslovna enota Domžale

Ljubljanska cesta 64

1230 Domžale

+386 1 72403-70

e-mail: bks@bksbank.si

www.bksbank.si

Fotografije (vse je mogoče brezplačno natisniti)

Kontaktna oseba za dodatna pojasnila

Mag. Petra Ibounig-Eixelsberger

BKS Bank Öffentlichkeitsarbeit (Oddelek za stike z javnostjo)

St. Veiter Ring 43, 9002 Klagenfurt am Wörthersee (Celovec ob Vrbskem jezeru)

Tel.: 0463/5858-373, Mobil: 0664/80 55 67 194

e-mail: petra.ibounig@bks.at

Fotografija 1: Vodja poslovne enote Marat Sedlak, članica uprave dr. Herta Stockbauer in direktor BKS Bank AG, Bančne podružnice v Sloveniji Boštjan Dežman.

Fotografija 2: Direktor BKS Bank AG, Bančne podružnice v Sloveniji Boštjan Dežman, članica uprave dr. Herta Stockbauer, vodja poslovne enote Marat Sedlak in predsednica Društva rejnic in rejnikov Domžale Matejka Pestotnik.