O-STA

Uspešna predstavitev Urbanih Brazd

Raziskovalci in vodje programov Urbanih brazd so včeraj v Ljubljani predstavili svoje delo in načrtovano otvoritev Centra alternativne in avtonomne produkcije. V nabito polnem atriju Znanstveno raziskovalnega centra SAZU v Ljubljani so se zbrali številni poslušalci, ki so z vprašanji še dopolnili zanimivo predstavitev. Vodja celotnega programa programskega sklopa Evropske prestolnice kulture Urbane brazde dr. Marta Gregorčič je s posameznimi vodji sklopov predstavila Center alternativne in avtonomne produkcije, Digitalno nomadstvo, društvo Frekvenca, Etnomobil, Teleport, Zadrugo Dobrina, Semensko knjižnico Varuhov semen in Skupnostni urbani eko vrt.

Veliko zanimanja je požela napovedana otvoritev Centra alternativne in avtonomne produkcije, ki bo 16. novembra 2012, ob 19. uri, v Valvasorjevi ulici v Mariboru, ki se bo po otvoritvenem dogodku nadaljevala s prireditvami tedna odprtih vrat in s predstavitvami vsake posamezne entitete Urbanih brazd. Program celotnega otvoritvenega tedna je objavljen na tej povezavi http://brazde.org/wp-content/uploads/2012/10/Otvoritev-CAAP-november-Urbane-brazde2.pdf

VABILO NA OGLED RAZSTAVE "Arhitektura in voda"

Razstava arhitekta Aleša Šelige, ki bo v galeriji K8 na ogled med 9.10. in 25.10., prikazuje sedem arhitekturnih projektov povezanih z vodo, ki odpirajo skrito in prezrto moč vode, hkrati pa sporočajo, da je arhitektura od vseh vej umetnosti nedvomno najbolj odgovorna človeštvu, saj z njim skupaj ustvarja civilizacije in zato nosi velik del bremena odgovornosti za evolucijski razvoj našega bivanja. Projekti so nastajali v obdobju zadnjih desetih let, nekateri od njih so na pričujoči razstavi predstavljeni v novi, dopolnjeni podobi, vključujoč nova arhitekturna dognanja in tehnologije. Več o projektu najdete v priponki.

EVROPSKA PRESTOLNICA KULTURE GOSTI SLOVENSKEGA IN AVSTRIJSKEGA ZUNANJEGA MINISTRA

Zavod MARIBOR 2012 - Evropsko prestolnico kulture bosta danes obiskala minister za zunanje zadeve Karl Erjavec in avstrijski minister za evropske in mednarodne zadeve Michael Spindelegger. Sprejela ju bo gostiteljica dr. Suzana Žilič Fišer, generalna direktorica zavoda MARIBOR 2012 in ju po pogovoru popeljala na ogled razstave Avstrijske kulturne ambasade v okviru EPK. Ob 15.35 bosta ministra podala izjavo za medije (vetrinjski dvor, Vetrinjska ulica 30, Maribor).

VIRTUALNA VEČERJA V NARODNEM

Avstrijska skladateljica in violinistka Mia Zabelka bo gostiteljica virtualne večerje, ki bo v četrtek, 11. oktobra 2012, ob 19. uri v Narodnem domu Maribor. Gre za izjemen intermedijski dogodek, ki nastaja s sodelovanjem avstrijskega centra Klang.Haus, kjer bo istočasno potekal. Gre za intermedijski dogodek serije Cybernetic Dinners, ki bo potekal tako v Mariboru kot tudi v prostorih centra Klang.Haus. Kulinarika iz Slovenije in iz avstrijske Štajerske ter regionalne in mednarodne interdisciplinarne oblike umetnosti vstopajo s tem projektom v komunikativno interakcijo. Dogodek bo združil umetnike, ne nazadnje pa tudi predstavil slovenska vina in jedi in nedvomno poskrbel za edinstveno kulturno izmenjavo.

PRVIČ V SLOVENIJI URADNI EVROPSKI PRVENSTVI ZA PLESNE PROFESIONALCE

V sklopu Evropske prestolnice kulture 2012 se bo 20. oktobra v Velenju odvil vrhunski plesni spektakel. V Sloveniji se bosta prvič zgodili uradni plesni prvenstvi za profesionalce, in sicer Evropsko prvenstvo 2012 v standardnih plesih in Evropsko prvenstvo 2012 v latinskoameriških plesih za profesionalce. Prijavljenih je 25 parov za prvenstvo v standardnih plesih in 29 parov za prvenstvo v latinskoameriških plesih iz skupno 19 evropskih držav. Več informacij in vlogo za akreditacije najdete v priponki.

Lep pozdrav,

Duška Žolger
Odnosi z javnostmi/Public Relations

--------------------------

MARIBOR 2012

Vetrinjska ulica 30

2000 Maribor

Slovenija

mob: +386 31 533 714

tel: +386 2 228 1250

fax: +386 2 228 1240

www.maribor2012.eu