O-STA

SKOJ se približuje: še slab mesec nas loči do 16. Slovenske konference o donosih z javnostmi

§ Program dobiva končno obliko

§ Znani kanditati za nagrado Prizma in Primus

§ Ugodnejše zgodnje prijave podaljšane do 15. oktobra 2012

Ljubljana, 10. oktober 2012 - Program 16. Slovenske konference o odnosih z javnostmi - SKOJ, ki bo potekala od 7. do 9. novembra v Portorožu, dobiva končno obliko. Poleg priznanih domačih in tujih strokovnjakov, ki bodo razpravljali o PReporodu stroke odnosov z javnostmi, bo 16. SKOJ udeležencem ponudil priložnost za pridobitev certifikata za upravljanje družbenih medijev. Na slavnostni prireditvi bodo podeljene nagrade za največje dosežke v stroki odnosov z javnostmi v zadnjem letu - nagrade Prizma za odličnost v komuniciranju, Papirus za najboljše interne medije in Prostovoljec leta za najbolj prizadevnega člana Slovenskega društva za odnose z javnostmi. Udeleženci se lahko samo še do 15. oktobra 2012 na konferenco prijavo pod ugodnejšimi pogoji.

PReporod, osrednja tema 16. SKOJ.a, bo zaznamoval tudi slavnostno prireditev, ki bo v okviru SKOJ-a v Portorožu potekala 8. novembra. Podeljene bodo tri nagrade: Prizma, Papirus in Prostovoljec leta.

Na Prizmo se je prijavilo 9 komunikacijskih primerov v vseh 4 kategorijah. V kategorijo programov v profitnih organizacijah sta se prijavila Zavarovalnica Triglav in Pristop s korporativno kampanjo "Vse bo v redu" ter Petrol in Pristop s kampanjo "Naša energija povezuje". V kategorijo programov v javnem-neprofitnem sektorju, celovitih družbenih akcij, sta se prijavila Zavod za zdravstveno varstvo Celje s programom krepitve duševnega zdravja med mladostniki - "To sem jaz" ter SPEM Komunikacije in ITF Ustanova za krepitev človekove varnosti s kampanjo "Posodi svojo nogo - zavihaj hlačnico". V kategoriji učinkovite rabe PR orodij oz. PR komunikacijskih programov v programih integriranega (celostnega) komuniciranja se predstavljata Publicis Groupe Slovenija in Renault Nissan Slovenija s kampanjo "Praznovanje 50 let Katrce" in Banka Koper s kampanjo "Greatest Hits Banke Koper 2011". V kategoriji učinkovite rabe PR orodij na posameznih področjih odnosov z javnostmi se bodo pomerili trije primeri: "Pobarvaj svoje kolo" (prijavitelja Evropski parlament - Informacijska pisarna za Slovenijo in Pristop), "Kodeks, vrednote družbe Petrol", ki ga prijavlja družba Petrol, ter "Si.mobil Letno poročilo 2011", ki ga prijavlja družba Si.mobil.

Za nagrado Papirus se bo v 4 kategorijah - najboljši tiskani interni medij, najboljši elektronski interni medij, najboljša naslovnica in najboljša fotografija - pomerilo 12 primerov.

Tretja podeljena nagrada bo Prostovoljec leta, ki ga prejme članica ali član PRSS, ki se s svojim prostovoljnim delom na področju odnosov z javnostmi v okviru delovanja društva in širše še posebej izkaže.

Udeleženci bodo sicer na tridnevni konferenci lahko med drugim prisluhnili uveljavljenim domačim strokovnjakom Igorju Arihu, Nenadu Seniću, Matevžu Raškoviču, Branko Greganoviču, Sebastjanu Jeretiču, Matjažu Klipšteterju, Mileni Štular, Nastji Mulej, Darji Ivanuša Kline in Žigi Čebulju. Tadej Toš bo spregovoril o javnem nastopanju. Četrtkova okrogla miza bo namenjena razpravi o internem komuniciranju, medtem ko bo okrogla miza v petek odprla vprašanje zaupanja "piarovcem". Konferenca se bo zaključila z razpravo o kampanjah slovenskih predsedniških kandidatov, ki bo nastala v sodelovanju Slovenskega društva za odnose z javnostmi in Društva slovenskih novinarjev. Program bodo še dodatno popestrili priznani tuji predavatelji: Alan Hilburg nas bo popeljal skozi preporod odnosov z javnostmi, John Dalton bo govoril o merjenju učinkovitosti komunikacij, Mirsad Purivatra s Sarajevskega filmskega festivala bo predstavil organizacijo velikih dogodkov.

V okviru SKOJ-a bo potekala tudi delavnica za pridobitev certifikata upravljavca družbenih medijev z naslovom "Upravljanje družbenih medijev in skupnosti", ki jo bosta vodila mednarodno priznana strokovnjaka Eleftherios Hatziioannou in Nathaniel Hansen.

16. SKOJ bo potekal od 7. do 9. novembra v kongresnem centru hotelov LifeClass Hotels & Spa v Portorožu. Celoten program je objavljen na spletni strani www.skoj.si, ugodnejše zgodnje prijave so možne do ponedeljka, 15. novembra.

Več informacij:

Ana Verčko Grilec
odnosi z javnostmi 16. SKOJ
pr@skoj.si
051 397 017
www.skoj.si, Facebook in Twitter