O-STA

Vabljeni na otvoritev razstave obraz notranje moči

Vljudno vabljeni na odprtje razstave slikarskih in kiparskih del z naslovom Obrazi notranje moči, na kateri se predstavljajo umetniki iz vseh šestih mest Evropske prestolnice kulture. Slovesnost ob odprtju bo v četrtek, 18. oktobra 2012, ob 18. uri v galeriji ARS SACRA, Slomškov trg 3, Maribor. Umetniška dela in sodelujoče bo predstavil likovni kritik Mario Berdič, razstavo bo odprl župan Mestne občine Maribor, Franc Kangler, za umetniški program bodo poskrbeli učenci Glasbene in baletne šole Antona M. Slomška iz Maribora. Več o razstavi ter umetnikih, ki se predstavljajo, najdete v priponki.

VABILO NA KONCERT DITKE&BANDA TER OTVORITEV RAZSTAVE DESET

18-letna Ditka je nov obraz in prava osvežitev na slovenski glasbeni sceni. Že pri enajstih letih je posnela prvi CD in pričela z nastopanjem. Leta 2005 je s skladbo Album s slikami zmagala na največjem otroškem festivalu Fens v Izoli. Leta 2010 je bila njena skladba "So fine" uvrščena na zgoščenko Val010 - imamo dobro glasbo. Istega leta je nastopila tudi na zaključnem koncertu Odprtega mikrofona v kinu Šiška v Ljubljani. Velikega uspeha je bila leta 2011 deležna njena pesem "My guitar" na angleškem tekmovanju UK Songwriting contest na katerem se je v kategoriji 'love songs' uvrstila v polfinale. Trenutno pripravlja dva večja projekta: avtorski projekt na osnovi angleških besedil ter uglasbitev pesmi znanih slovenskih pesnikov kot sta Tone Pavček in Feri Lainšček. V kratkem bo v Sloveniji izšel njen novi singel Nekaj je v zraku.

Ditka bo s spremljevalno skupino nastopila v paviljonu White noise 15. oktobra, ob 20:00.

V desetem mesecu bomo razstavili deset del mariborskega umetnika Nenada Cizla. Čeprav bo razstava odprta zgolj pet dni, vam še vedno preostane obilo časa, da vas prevzame skrivnostnost slik, ki vam bo pomagala k lažji izbiri slike, ki jo boste odnesli s seboj. Odprtje razstave bo 16. oktobra ob 19.00 bodo v paviljonu White noise, na ogled bo vsak dan, do 20. oktobra, med 10:00 do 19:00.

VABILO NA POSVET O SAMOORGANIZIRANJU DELAVSTVA

17. oktobra 2012 ob 17. uri bo v Centru alternativne in avtonomne produkcije - CAAP na Valvasorjevi 42 v Mariboru potekal javni posvet o samoorganiziranju delavstva z naslovom 'Pomembnost samoorganiziranja v času neoliberalnega naskoka na delavske, socialne in človekove pravice'. Na posvetu bodo sodelovali: Mile Zukić (Alternativa obstaja); Mladen Jovičič (Sindikat žerjavistov pomorskih dejavnosti Luke Koper); Predrag Topić - Peđa (Sindikat izvajalcev pristaniških storitev); Aigul Hakimova (aktivistka); Tjaša Pureber (Infoshop); Boštjan Pihler (Ekokrog); Uršula Lipovec Čebron (antropologinja, aktivistka); Miha Novak (študentski aktivist); Bratko Bibič (glasbenik, filozof); Tomaž Gregorc (Urbane brazde). Posvet bo povezovala Eva Brajkovič. Podrobnosti o posvetu najdete v priponki.

Lep pozdrav,

Duška Žolger
Odnosi z javnostmi/Public Relations

--------------------------

MARIBOR 2012

Vetrinjska ulica 30

2000 Maribor

Slovenija

mob: +386 31 533 714

tel: +386 2 228 1250

fax: +386 2 228 1240

www.maribor2012.eu


image001.jpg