O-STA

Noč strahov na Starem gradu Celje

Celje, 24. oktober 2012

Stari grad Celje bo zaživel v duhu čarovnic in čarovniških mitov

Celje, 24. oktober 2012, KUD Beli volki organizira v sredo, 31. oktobra 2012 od 17.00 do 23.00 na Starem gradu Celje Noč strahov. Potem, ko so se čarovnice lansko leto prvič za cel dan naselile na Starem gradu Celje, se letos nanj ponovno vračajo odločene, da ga s svojimi uroki držijo v oblasti vse tja do pozne noči. Popoldanski program, ki se pričenja ob 17.00, bo namenjen predvsem družinam z otroki, saj bodo otroci lahko sodelovali pri izdelovanju duhcev, ciljanju buč, izdelovanju čarovniških napojev, se udeležili tekmovanja v lokostrelstvu ter se prijavili na tekmovanje za najlepšo izrezljano bučo. Vrhunec dogajanja bodo seveda vodeni ogledi "gradu strahu", ki se bodo pričeli ob 19.30 in na katerih se bodo obiskovalci iz oči v oči srečevali z grozljivimi zgodovinskimi osebnostmi, npr. s francoskim grofom Gillesom de Raisom, znanem po tem, da je kuhal otroke, priče bodo sojenju čarovnici, srečali se bodo z vampirji ... ter še in še grozljivih dogodivščin obljubljajo organizatorji na ta najbolj grozljivi dan v letu.

Cena vstopnice: Otroci do vključno 10. leta starosti vstop prost, otroci starejši od 10 let ter dijaki in študentje 1 EUR, odrasli 3 EUR ter kostumirani odrasli 2 EUR. Vstopnice se bodo prodajale od 16.00 ure naprej pred vhodom v Turistično informacijski center na Starem gradu Celje. Ta dan na Stari grad Celje ne bo zagotovljenega avtobusnega prevoza, obiskovalce prosimo, da se na grad pripeljejo s taksi službo ali pridejo peš.

V lanskem letu je KUD Beli volki na Starem gradu Celje prvič organiziralo celodnevno prireditev Noč čarovnic, ki je bila med obiskovalci izjemno dobro sprejeta. V letošnjem letu so člani društva izdelali še bogatejši program, ki je zasnovan tako, da nagovarja tako najmlajše kot tudi najstarejše ljubitelje čarovniških dogodivščin. Poleg animacij in ustvarjalnih delavnic, si bodo najmlajši lahko, med drugim, ogledali predstavo Čarovnik Uršulin rešuje svojo sestro, ki jo bo izvedla animacijska skupina Zavoda "Enostavno prijatelj". Gre za predstavo, ki jo otroci aktivno soustvarjajo in je še dodatno nadgrajena z ustvarjalno delavnico. Na gradu se bo ta dan odvijal tudi čarovniški lokostrelski turnir, ki zmagovalcem prinaša lepe nagrade. Na Starem gradu Celje bo prav tako na voljo 60 buč, ki jih bodo udeleženci lahko oblikovali v ustvarjalnih delavnicah, najboljše bodo tudi nagrajene. Vrhunec dogajanja bodo vsekakor vodeni ogledi "gradu strahu", kjer se bodo obiskovalci iz oči v oči srečevali z grozljivimi zgodovinskimi osebnostmi npr. s francoskim grofom Gillesom de Raisom, znanem po tem, da je kuhal otroke, priče bodo sojenju čarovnici, srečali se bodo z vampirji ... ter še in še grozljivih dogodivščin obljubljajo organizatorji na ta najbolj grozljivi dan v letu. Ko se bo na grad spustila že zares trda tema, se bo začel izbor najboljše čarovniške maske za skupine in posameznike, večer pa bo zaključil Falgon, zmaj Falski, z nepozabnim ognjenim spektaklom.

PROGRAM PRIREDITVE NA STAREM GRADU CELJE

Ob 17.00 - PRIČETEK
Grad se odpre in hkrati s tem se že začnejo animacije za otroke v spodnjem delu gradu (izdelovanje duhcev, ciljanje buč, čarovniški napoji, itd.), lokostrelstvo, razstava mučilnih naprav ter možnost prijave na tekmovanje za najlepše izrezljane buče.

Ob 18.00 - ČAROVNIK URŠULIN REŠUJE SVOJO SESTRO (aktivna dramska igra)
Nastop animacijske skupine Zavoda "Enostavno prijatelj" - na glavnem odru, na temo čarovnic in urokov. Otroci bodo čarovniku pomagali rešiti njegovo sestro, ki jo je zlobna čarovnica Ula začarala, da je okamenela. Igri sledijo tematske animacije ter ustvarjalna delavnica, v sklopu rdeče niti zgodbe na gradu (Izdelovanje čarovniških klobukov).

Ob 19.00 - LOKOSTRELSKI TURNIR ZA ZLATO PUČŠICO
Zmagovalec prejme Zlato puščico, drugo in tretje uvrščeni pa nagrade - ročno delo MM Arts and Crafts.

Ob 19.20 - RAZGLASITEV 3 NAJBOLJE IZREZANIH BUČ
Na voljo bo 60 buč. Nagrade: Plaketa za 1. Mesto ter ročna izdelka za drugo in tretje uvrščenega/o, delo MM Arts and Crafts. Ostali tekmovalci prejmejo svečke, s katerimi bodo svojo bučo prižgali in z njimi sami okrasili grad, ali, da jih razstavijo doma.

Ob 19.30 - OBUDITEV DOBREGA VITEZA
Vsi otroci, ki so uspešno opravili 5 nalog pri animacijah, ki bodo potekale od 17.00 ure dalje, bodo vključeni v pripravo obreda, ki bo prebudil dobrega viteza in odprl prehod v "drugi svet - grad strahu". Po magičnem obredu sledi nepričakovan obrat in dramska igra KUD Vitezi belega volka.

Od 20.00 - VODENI OGLEDI "GRADU STRAHU"
Dobri vitez popelje številčno omejene skupine skozi animirani del "gradu strahu" (kostumirani animatorji bodo skozi zgodbe grozljivih osebkov iz zgodovine pognali srh v kosti obiskovalcev (npr. lik francoskega grofa Gillesa de Raisa,znanega po tem, da je kuhal otroke, sojenje čarovnici, vampirji, ženske v belem, ...).

Ob 22.00 - IZBOR NAJBOLJŠE SKUPINSKE IN SAMOSTOJNE MASKE
Na glavnem odru - nagrade delo MM Arts and Crafts.

Ob 22.30 - OGNJENI SHOW
Na glavnem odru bo ognjeni show (Falgon zmaj Falski).

Od 23.00 naprej - KONEC URADNEGA PROGRAMA

Več informacij o prireditvi: Vlad Keglo, KUD Beli volki tel.: 040 201 792 , e-pošta:vladkeglo@gmail.com


(c) Mestna občina Celje si pridržuje vse pravice.


Sporočilo je poslovna skrivnost in je namenjeno samo navedenemu naslovniku/naslovnikom.
Če ste pomotoma prejeli to sporočilo, vas prosimo, da o tem obvestite pošiljatelja, sporočilo pa takoj uničite. Prosimo, da spoštujete zaupnost sporočila in ga ne berete, kopirate, objavljate oziroma kakorkoli širite njegove vsebine. Mestna občina Celje ni odgovorna za spremenjeno, preurejeno ali ponarejeno sporočilo.

(c) copyright Municipality of Celje - all rights reserved.
This message is confidential and intended solely for the addressee(s).
If you have received this e-mail by mistake, please notify the sender and delete this message from your system. Please uphold strict confidentiality and neither read, copy, disseminate, nor otherwise make use of their content in any way. Municipality of Celje shall not be liable for the message if altered, changed or falsified.