O-STA

Glasbeni superzvezdnik fotografiral zvezdnice alpskega smučanja / Milka Ski Stars

Ambasadorke nežnosti skozi objektiv Bryana Adamsa

Sölden, 25. oktober 2012 - Tekmovanje po strmih in zaledenelih pobočjih terja veliko priprav in poguma, ampak tudi to, da se izven športnih prizorišč sproščeno prikažeš v soju fotografskih luči, ni kar tako. Da pokažeš svojo nežno plat, moraš namreč imeti pogum. A če ta obstaja, fotograf pa je svetovno znani glasbeni zvezdnik, je to lahko zelo obetavna kombinacija! Fotografije, ki jih je z ekipo Milka Ski Stars - v njej so ob Tini Maze še Maria Höfl-Riesch, Michaela Kirchgasser, Elena Curtoni, Tessa Worley in Šarka Zahrobska - posnel Bryan Adams, so osupljive.

Manj je več

Bryan Adams ni le odličen glasbenik, temveč tudi fotograf. V čudovitih portretnih fotografijah je iz Milkinih smučarskih zvezdnic izvabil njihovo ženskost. Oblečene v kavbojke, bele majice, z diskretnim ličenjem in spuščenimi lasmi ter s pridihom priljubljene Milkine bledo vijoličaste barve so pokazale svojo žensko plat.

Fotografije jasno ponazarjajo osebnostne lastnosti športnic, vse združene pod isto streho krovnih Milkinih vrednot: avtentičnost, preprostost, lahkotnost in optimizem. Rezultat je verodostojna povezava vrhunskih športnic z Milkinim sloganom "Dovolite si biti nežni".

Milkine smučarske zvezde pa niso navdušile samo na fotografijah. Pred fotografskim objektivom so navdušile s svojo preprostostjo. "Od trenutka, ko so stopile v studio, je delo z vrhunskimi smučarkami Tesso Worley, Šarko Zahrobska, Tino Maze, Eleno Curtoni, Michaelo Kirchgasser in Mario Höfl-Riesch potekalo kot namazano," je po snemanju povedal Bryan Adams.

Tudi najboljša slovenska smučarka Tina Maze je bila nad snemanjem navdušena: "Nikoli še nisem srečala slavne osebe, kot je Bryan Adams. Bilo je neverjetno, zelo sem vesela. Ko sem bila mlajša, je bil Bryan Adams moj najljubši pevec, neprestano sem ga poslušala. Najraje sem imela njegov hit 'Everything I do'. Lahko bi rekla, da sem z njim prebrodila vse tegobe, ki sem jih doživela kot najstnica," je o snemanju z glasbeno zvezdo povedala Tina Maze.

Ob koncu snemanja so si vsi skupaj na YouTubeu ogledali Adamsovo najljubšo pesem, ki jo prepeva v duetu s Tino Turner. Ob pesmi "It's only love" so spregovorili še o njegovi glasbeni karieri. "Tudi sama igram klavir in pojem. Glasbenike resnično občudujem. Bila sem zelo presenečena, ko sem izvedela, da Bryan tudi fotografira. Sprva sploh nisem verjela; bila sem prepričana, da je bo fotograf le nekdo, ki si z glasbeno zvezdo deli enako ime," ob tem še povedala Tina.

Iščemo talisman sreče za Tinino čelado

Medtem ko so slike Bryan Adamsa šele zaokrožile med javnostjo, pa je drugi Milkin projekt/natečaj že v polnem zagonu. Milkina zvezdniška ekipa je nagovorila svoje navijače in jih prosila, da za njih oblikujejo talismane sreče, ki jih bodo smučarke nosile natisnjene na svojih tekmovalnih čeladah na tekmah svetovnega prvenstva v Schladmingu med 4. in 17. februarjem. Zmagovalec natečaja bo čelado izbrani smučarki predal osebno ter se udeležil otvoritvene slovesnosti in si na VIP tribuni ogledal prvo tekmo prvenstva. Natečaj se prične 25. oktobra, več o njem pa si lahko preberete na www.milkaskistars.com.

Vijolična pobočja za 17 let

Milka je že več kot 17 let vpeta v sponzorstva zimskih športov, tekmovanj in športnikov posameznikov. Tekom let je slednje postala ena od strateških usmeritev pozicioniranja blagovne znamke Milka in odlična ter učinkovita platforma za umestitev in oživitev znamke v svojem naravnem okolju. Kot leto poprej, na svetovnem prvenstvu v Garmisch Partenkirchen 2011, bo Milka tudi letos pripravila projekt "Alpske lepotice". Ambasadorke projekta ogroženih alpskih cvetlic bodo Milkine smučarske zvezdnice Tina, Maria, Michaela, Elena, Tessa in Šarka.

Bryan Adams - glasbeni in fotografski multitalent

Leta 1959 v Kanadi rojeni Adams - v svoji karieri je že osvojil grammyja, trikrat pa je bil kot pevec/pisec pesmi nominiran za oskarja - svoj ustvarjalni čas deli med glasbo in fotografijo.

Adams je doslej že fotografiral za revije kot so Interview, Harpers Bazaar in britanski ter nemški Vogue. Leta 2003 je ustanovil Zoo Magazine ter bil zanj nagrajen z Goldene Feder nagrado. Nagrade je prejel tudi za serije fotografij z Mickeyjem Rourkom. Fotografiral je že številne zvezde, med njimi Amy Winehouse, Micka Jaggerja, Petra Gabriela, Naomi Campbell, Rayja Charlesa, Lennyja Kravitza ... Poleg tega je posnel tudi vrsto kampanj za blagovne znamke, kot so Fred Perry, Calvin Klein, Strenesse, Escada Sport, Guess Jeans, Sand in Audi.

Fotografije in več o Milkinem sponzoriranju smučanja nadjete na http://www.kraftfoods-presse.at/milka/.

Ekipo Milka Ski Stars najdete tudi na Facebooku: www.facebook.com/milkaskistars.