O-STA

Vabilo na novinarsko konferenco v okviru projekta Nova

Jutri, 6.11. vas ob 10.00 vabimo na novinarsko konferenco v Gledališko dvorano Vetrinjskega dvora, kjer vam bomo predstavili podrobnosti projekta JALOVA.

9. novembra bo namreč v amfiteatru II. gimnazije krstno izvedena gledališka predstava hrvaških avtoric Jalova. Triptih, ki se giblje na meji med gledališkim, performativnim, dokumentarnim in pravljičnim problematizira jalovost. Jalovost skozi koncept ženskosti, materinstva, rojstva in nezmožnosti spočetja v luči širšega družbeno-političnega konteksta. Več podrobnosti v pripetem vabilu.

OTVORITEV RAZSTAVE SODOBNEGA HRVAŠKEGA OBLIKOVANJA "IN A NUTSHELL"

Vabimo Vas na otvoritev razstave Sodobnega hrvaškega oblikovanja, "In a Nutshell", ki bo v torek, 6. 11. 2012, ob 19:00, v Vetrinjskem dvoru, Maribor.

Projekt je namenjen mednarodni predstavitvi sodobnega hrvaškega oblikovanja tako skozi potujočo razstavo kot pripadajoči katalog. Kot nakazuje ime, In a Nutshell, gre za kratko in jedrnato zgodbo, ki s prikazom majhnega števila odličnih oblikovalskih primerkov skuša predstaviti trenutno najzanimivejše primere na hrvaški oblikovalski sceni. Razstavljena bodo dela različnih oblikovalskih področij, tako iz grafičnega, modnega in tudi industrijskega oblikovanja, ki predstavljajo posebni del sodobnega hrvaškega oblikovanja. Razstava prikazuje dela, ki uspešno promovirajo vrednost lokalnih posebnosti, eksperimentalnosti in družbene ozaveščenosti. Te značilnosti se najpogosteje pojavljajo na obrobju potrošniške družbe, v majhni proizvodnji in/ali v prostovoljnem delu, zahvaljujoč specifičnim naročnikom (kulturne institucije, nevladne organizacije). Posebnost razstave In a Nutshell je, da se lahko prenaša v različne tipe prostora, od galerij do mednarodnih art & design sejmov in festivalov. Cilj razstave je promocija in mednarodna afirmacija hrvaške oblikovalske in kulturne scene. Kustosinja projekta je Koraljka Vlajo.

Predstava Tadej Toš v živo!

V torek, 6. novembra 2012, bo ob 20. uri v Kulturnem glasbenem brlogu (KGB) na Vojašniškem trgu v Mariboru nastopil Tadej Toš, priznani slovenski igralec in stand-up komik. Nastopil bo s predstavo Tadej Toš v živo!

Rojen Ptujčan, ki z družino živi v Zagrebu in na Kicarju pri Ptuju, je na AGRFT diplomiral dramsko igro. Sodeloval je z več slovenskimi gledališči, v zadnjih sezonah je v mariborski Drami odigral več odmevnih vlog. Ukvarja se s stand-up komedijo, snema na radiu in televiziji, igral pa je tudi v več celovečernih filmih. Za svoja dela je prejel več nagrad tako doma kot v tujini.Zadnja leta navdušuje na odrih po vsej Sloveniji s svojimi monodramami in nastopi stand-upa, eden takih odličnih nastopov se tokrat obeta v KGB.

OPOMNIK: Nevidni cirkus z Victorio Chaplin in Jeanom-Baptistom Thiérréejem v sklopu Evropske prestolnice kulture

Victoria Chaplin in Jean-Baptiste Thiérrée sta živi odrski legendi, njun prav poseben cirkus, v katerem nastopata sama z nekaj zajčki in goskami, pa že štirideset let navdušuje publiko po vsem svetu.

Namesto levov in slonov v predstavi občudujemo race, zajce, golobe, tudi nevidne ribe, se krohotamo zimzelenim skečem in ostanemo brez diha ob elegantnih akrobacijah na vrvi, neverjetnih preobrazbah in klasičnih čarovniških trikih, ki so se posebej zanimivi, ko se 'ponesrečijo'. Predstava Nevidni cirkus bo, v okviru cikla predstav "Oder med nebom in zemljo", gostovala 6., 7., 8. in 9. novembra 2012, ob 19.30, v Gledališču park v Murski Soboti.

Z lepimi pozdravi,

Jasmina Godec
Odnosi z javnostmi/Public Relations
--------------------------
MARIBOR 2012

Vetrinjska ulica 30
2000 Maribor
Slovenija
tel: 02 228 1256
mob: +386 41 231 343
www.maribor2012.eu