O-STA

MARIBOR 2012: Vabilo na novinarsko konferenco Soft Control in začetek Svetovnega mladinskega šahovskega prvenstva Maribor 2012

VABILO NA NOVINARSKO KONFERENCO SOFT CONTROL/SOFISTICIRANI NADZOR

Vabimo vas na novinarsko konferenco Soft Control/Sofisticirani nadzor, ki bo v ponedeljek, 12. 11. 2012 ob 10. uri. Konferenca bo v Kiblinih novih razstavnih prostorih v izmeri 2000 m2, ki se nahajajo v Portalu na Valvasorjevi ulici 40 v 2. nadstropju (vhod z dvorišča). Portal je danes poslovna zgradba in industrijska dediščina - nekdanja predilnica, zgrajena leta 1929.

Na konferenci bo prisoten kurator Dmitry Bulatov iz NCCA Kaliningrad, umetniki Stelarc, Guy Ben-Ary, David Bowen, Kirsten Hudson, Maja Smrekar ter predstavniki KIBLE.

Prav tako vabljeni na novinarsko konferenco, ki bo v ponedeljek, 12. 11. 2012 ob 13. uri v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu.

Na tiskovni konferenci bodo prisotni: Dmitry Bulatov, Bill Vorn, Oron Catts, Zurr, Ursula Damm, Andrew Gracie, Kuda begut sobaki. Več informacij http://kiblix.org/kiblix2012/softcontrol/

1.587 TEKMOVALK IN TEKMOVALCEV POVLEKLO PRVE POTEZE - SVETOVNO MLADINSKO ŠAHOVSKO PRVENSTVO MARIBOR 2012

S kratko otvoritveno slovesnostjo, ki jo je v Športnem centru Draš povezoval Jonas Žnidaršič, se je včeraj ob 15. uri pričelo Svetovno mladinsko šahovsko prvenstvo Maribor 2012. Za tekmovalne mize je po uvodnih besedah župana Mestne občine Maribor, Franca Kanglerja, direktorja turnirja in predsednika trenerske komisije pri Mednarodni šahovski zvezi FIDE, Adriana Mihaljčišina, ter generalnega sekretarja FIDE, Ignatiusa Leonga, sedlo 1.587 tekmovalk in tekmovalcev iz 94 držav, ki se bodo v naslednjih desetih dneh na dveh tekmovališčih potegovali za naslove svetovnih prvakinj in prvakov. Igrajo v kategorijah od 8 do 18 let, ob zaključku prvenstva pa bomo dobili dvanajst novih svetovnih prvakinj in prvakov. Več informacij v pripetem sporočilu za medije.