O-STA

ETI Elektroelement in PwC sta uspešno izvedla projekt oblikovanja korporativnih pravil Upravljanje koncerna ETI

9.11.2012

Spoštovani,

družbi ETI Elektroelement d.d., Izlake in PricewaterhouseCoopers d.o.o., Ljubljana sta v teh dneh zaključili projekt oblikovanja korporativnih pravil z naslovom Upravljanje koncerna ETI.

ETI, ustanovljen leta 1950 pod imenom Tovarna keramičnih izdelkov Izlake, se je do danes razvil v enega vodilnih svetovnih proizvajalcev rešitev za stanovanjske in poslovne inštalacije, distribucijo električne energije za nizko in srednjo napetost ter močnostno elektroniko in polprevodnike, poleg tega pa proizvaja tudi izdelke tehnične keramike, orodja in naprave ter izdelke iz plastike in tehnične gume. ETI danes združuje matično in hčerinsko družbo v Sloveniji in obvladuje koncern z družbami v 11 državah, pridruženim podjetjem v Italiji in predstavništvom v Rusiji. Koncern ETI danes zaposluje več kot 1600 ljudi, svoje izdelke pa prodaja v več kot 60 držav po celem svetu.

PwC je vodilna svetovna mreža podjetij s storitvami na področjih poslovnega in davčnega svetovanja ter revizij. S svojimi preko 170 tisoč svetovalci deluje v 160 državah in nudi obsežen spekter poslovnih in finančnih storitev vodilnim globalnim, nacionalnim in lokalnim podjetjem in ustanovam.

Mag. Tomaž Berginc, predsednik uprave ETI, je ob tem dejal: " V koncernu ETI veliko investiramo v razvoj in inovacijsko dejavnost. Kakovost izdelkov in kakovost delovanja usmerjamo k zadovoljstvu kupcev in s tem povezani poslovni odličnosti. V desetletjih prizadevnega in ustvarjalnega dela smo ustvarili mednarodno konkurenčno, razvojno sposobno ter stabilno poslovno skupino, katere rasti tudi izjemni konkurenčni pritiski in recesija zadnjih nekaj let niso zaustavili."

Mag. Matija Vojsk, vodja področja svetovanja v PwC, je dodal: "V PwC smo ETI pri snovanju koncernskih pravil upravljanja z veseljem podprli in pri tem uporabili inovativne primere dobre prakse. Koncernska pravila smo oblikovali v aktivnem sodelovanju z naročnikom in bodo predstavljala nabor vodil za usklajeno in učinkovito delovanje tako družbam v koncernu kot posameznim organizacijskim enotam in tudi nosilcem odgovornosti v razvejanem koncernu ETI."

Informacije:

· za ETI: Sabina Pešec, tel. 03 5657 227, e-pošta: sabina.pesec@eti.si

· za PwC: Matija Vojsk, tel. 01 5836 000, e-pošta: matija.vojsk@si.pwc.com