O-STA

V Celju se bo to soboto odvijal Najstfest

Celje, 14. november 2012

Festival namenjen mladim glasbenikom starim od 13. do 19. let, ki igrajo različne zvrsti glasbe

Celje, 14. november 2012, Zavod Celeia Celje v sodelovanju z Glasbeno mladino Slovenije v soboto, 17. 11. 2012 ob 19.00 v Celjskem domu na Krekovem trgu 3 organizira Najstfest. Gre za festival, namenjen nastopom izbranih posameznikov in skupin glasbenikov, starih od 13. do 19. let, ki igrajo različne zvrsti glasbe. V Celjskem domu se bodo občinstvu predstavili: Wild Crew, Ditka Čepin in Ilj Pušnik, The Perception, Kvartet I. gimnazije v Celju, Selfmade in Arctica. Festival je del Koncertnega abonmaja Zavoda Celeia Celje, natančneje, uvršča se v letošnjo programsko noviteto poimenovano Dogodki PLUS, ki obsega tri festivale različnih glasbenih žanrov za vse generacije in predstavo Godart, ki predstavlja glasbo na sproščen in humoren način. Med festivali je tudi najpomembnejši dogodek v letu 2013: jubilejni, že 30. Mednarodni mladinski pevski festival, teden, v katerem bo Celje evropska prestolnica mladinskega petja. Obisk prireditev, ki so vključeni v Dogodke PLUS je, z izjemo predstave Godart, brezplačen.

Glasbene mladine po vsem svetu že vrsto let pripravljajo festivale s skupnim imenom Imagine, ki dajejo priložnost mladim, še neuveljavljenim glasbenikom, da v živo predstavijo svoje glasbene repertoarje. Na odrih se tako vrstijo izvajalci iz različnih glasbenih, pa tudi kulturnih, etničnih in jezikovnih okolij. Pri nas smo ta festival poimenovali NAJSTFEST, namenjen pa bo nastopom izbranih posameznikov in skupin glasbenikov, starih od 13 do 19 let, ki igrajo različne zvrsti glasbe. S festivalom želimo pri mladih glasbenikih ne glede na glasbeno zvrst spodbuditi predvsem njihovo ustvarjalnost, avtorski pristop in izvirni koncept nastopa. Namen festivala je tudi spoznavanje in razumevanje različnih glasbenih zvrsti ter spodbujanje strpnosti s pomočjo glasbe.

V priponki prilagamo tudi fotomaterial

Več informacij: Nenad Firšt, Umetniški vodja glasbene dejavnosti, tel.: 03 42 87 938, e-pošta:nenad.first@celje.si


(c) Mestna občina Celje si pridržuje vse pravice.


Sporočilo je poslovna skrivnost in je namenjeno samo navedenemu naslovniku/naslovnikom.
Če ste pomotoma prejeli to sporočilo, vas prosimo, da o tem obvestite pošiljatelja, sporočilo pa takoj uničite. Prosimo, da spoštujete zaupnost sporočila in ga ne berete, kopirate, objavljate oziroma kakorkoli širite njegove vsebine. Mestna občina Celje ni odgovorna za spremenjeno, preurejeno ali ponarejeno sporočilo.

(c) copyright Municipality of Celje - all rights reserved.
This message is confidential and intended solely for the addressee(s).
If you have received this e-mail by mistake, please notify the sender and delete this message from your system. Please uphold strict confidentiality and neither read, copy, disseminate, nor otherwise make use of their content in any way. Municipality of Celje shall not be liable for the message if altered, changed or falsified.