O-STA

OPOMNIK: MARIBOR 2012: Chick Corea Trio v Evropski prestolnici kulture, v sredo, 21. novembra 2012

MARIBOR2012 - Evropska prestolnica kulture

Terminal 12

Chick Corea Trio

(Chick Corea, Christian McBride, Brian Blade)

21. november 2012, ob 21.00,

Festivalna dvorana Lent, Maribor

Foto: The Chick Corea Trio

Eden najvidnejših jazzovskih pianistov Chick Corea s triom v Mariboru

Chick Corea, dobitnik osemnajstih nagrad Grammy, bo v Evropski prestolnici kulture nastopil z izjemnima glasbenikoma, basistom Christianom McBridom in bobnarjem Brianom Bladom. Koncert Chick Corea Tria bo 21. novembra 2012, ob 21.00, v Festivalni dvorani Lent v Mariboru.

Legendarni jazzovski klaviaturist Chick Corea se je s svojim novim triom znašel v nadvse dobri družbi, saj se mu je pridružil dvojec, ki ga odlikuje izjemen občutek za ritem. Christian McBride (Sting, Pat Metheny, McCoy Tyner) je eden izmed najboljših in najbolj priznanih glasbenikov svoje generacije, bobnar Brian Blade (Herbie Hancock, Bob Dylan, Joni Mitchell), dolgoletni član kvarteta Wayne Shorter Quartet, pa spada med najboljše bobnarje nasvetu. Omenjena trojica je tvorila že ritem sekcijo skupino Five Peace Band, s katero so leta 1999 nastopili na turneji po Aziji in Ameriki. V obliki tria bodo nadaljevali točno tam, kjer so začeli, z dinamično in nadvse swingajočo glasbo, ki temelji na izjemnem sodelovanju in odličnem medsebojnem poznavanju.

Odlični ameriški skladatelj in mojster na klaviaturah Chick Corea, nosilec laskavega naziva mojster jazza, ki ga podeljuje Ameriška zveza za podporo umetnosti, in dobitnik osemnajstih nagrad Grammy, si je v petdesetih letih delovanja zaradi svoje neprimerljive kreativnosti in osupljivega glasbenega pristopa zagotovil status žive legende.

Nagrada Grammy za najboljši improviziran jazz solo, ki jo je prejel leta 2012, primerno zaokrožuje neverjetno plodno glasbeno kariero, v kateri se je posvetil zavidljivemu številu glasbenih zvrsti: od preproste glasbe do avantgarde, od bebopa do fusiona, od otroških pesmi do komorne glasbe. vse popestril še z občasnimi izleti v simfonično glasbo, vseskozi pa ohranjal visok nivo kvalitete, brez odstopanj od navdušujoče predanosti odličnosti. Chick Corea je neumorno kreativna duša, ki vztraja pri odkrivanju novih glasbenih zvrsti, obenem pa na novo odkriva lasten glasbeni izraz.

www.chickcorea.com

Več o glasbenikih najdete v priponkah, fotografije pa na tej povezavi: https://dl.dropbox.com/u/29292944/Chick-Fotke.zip