O-STA

MARIBOR 2012: Predstavitev knjige "Dobrodošli v našem kraju, prijatelji", Spoznajte Etnomobil - Vabljeni na peti dan odprtih vrat v CAAP-U, Vabilo na odprtje razstave "Interface Cuisine

PREDSTAVITEV KNJIGE "DOBRODOŠLI V NAŠEM KRAJU, PRIJATELJI"

Danes je v prostorih Vetrinjskega dvora potekala predstavitev knjige "DOBRODOŠLI V NAŠEM KRAJU, PRIJATELJI", ki jo je soustvarilo osem šol iz Slovenije in ena z Madžarske v Unesco projektu "Dobre vesti iz naše šole in našega mesta".

Knjigo "Dobrodošli v našem kraju, prijatelji", so soustvarjale generacije vseh starosti. V njej se v vsej svoji raznolikosti predstavlja 7 krajev (6 iz Slovenije in 1 z Madžarske) s svojimi naravnimi in kulturnimi znamenitostmi, spomini, razmišljanji, pesmimi, razglednicami in stripi. Več informacij v pripetem sporočilu za medije in na spodnji povezavi, kjer najdete avdio posnetek z novinarske konference: http://dl.dropbox.com/u/66632579/dvnkp_221112.mp3

Spoznajte Etnomobil - vabljeni na peti dan odprtih vrat v CAAP-u

Člani združenja Frekvenca vas vabijo, da se jim pridružite na okrogli mizi, ki bo iskala odgovore, kako lahko društva, ki odpirajo romske tematike, zagotovijo najboljše možno sodelovanje vseh deležnikov pomembnih za nadaljnji razvoj knjižnih izdaj o romskem jeziku, učna gradiva in drugo literaturo. Poleg okrogle mize so pripravili tudi Razstavo romske literature iz partnerskih mest EPK, dan pa bodo zaključili s predstavitvijo romana romske avtorice Jasmine Ahmetaj. Kako je nastajalo prvo obsežnejše literarno delo romske avtorice v slovenskem prostoru bodo predstavili avtorica zgodbe - Jasmina Ahmetaj, urednica prvih zapiskov in iniciatorka projekta Marta Gregorčič ter drugi strokovnjaki, ki imajo izkušnje urednikovanja in objavljanja tematik, zapisov in sledi iz družbenih obrobij. Javno predstavitev bo zaključil glasbeni nastop treh izvajalcev: Minke Đonlić, Šukrane Hašimi in Zlatka Durakovića, ki bodo zaigrali romske ljudske pesmi: Loli phabaj; Ušti, ušti in Ćhaje šukarije. Več informacij v pripetem vabilu.

VABILO NA ODPRTJE RAZSTAVE "INTERFACE CUISINE"

Vljudno vabljeni na odprtje razstave "Interface cuisine" umetniško-eksperimentalnih projektov, s katerimi se Interface Culture iz Linza prvič predstavlja v Sloveniji, ki bo v ponedeljek, 26. novembra 2012, ob 18. uri. Interface Culture, ki deluje pod okriljem Inštituta za medije pri Univerzi za umetnost in oblikovanje iz Linza / University of Art and Design Linz / vsako leto sodeluje tudi na Ars Electronici, najpomembnejšemu festivalu intermedijskih umetnosti na svetu.

V okviru Evropske prestolnice kulture, Interface Culture predstavlja 4 študentske projekte, ki so bili razstavljeni tudi na festivalu Ars Electronici v letih 2012 in 2011 in se nanašajo na aktualna družbena in kulturna vprašanja. Več informacij v pripetem sporočilu za medije.