O-STA

MARIBOR 2012: RAZ:UM EPK 2012 trajnostno naravnan, Okrogla miza o formulacijah nacionalnih ikonografij ob zaključku projekta Situacija Anophthalmus Hitleri

RAZ:UM EPK 2012 TRAJNOSTNO NARAVNAN

Danes je v prostorih Vetrinjskega dvora potekala novinarska konferenca zavoda MARIBOR 2012 - Evropska prestolnica kulture in Univerze v Mariboru. Slednja sodeluje v projektu Evropske prestolnice kulture s programom RAZ:UM EPK 2012. Z njim skozi vse leto vzpostavlja in razvija platformo Raziskovalnega in umetniškega središča Univerze v Mariboru (RAZ:UM - Research and Art Zone at University of Maribor) preko spletnega portala http://raz.um.si/ ter z odprtjem informacijsko raziskovalno umetniškega središča.

Dr. Suzana Žilič Fišer, generalna direktorica zavoda MARIBOR 2012, Mitja Čander, programski direktor zavoda MARIBOR 2012, prof. dr. Danijel Rebolj, rektor Univerze v Mariboru in doc. Uroš Lobnik, koordinator projekta RAZ:UM EPK 2012 so danes izrazili zadovoljstvo nad uspešnim sodelovanjem obeh institucij in osvetlili dosežke projektov Univerze v Mariboru, ki so letos zaživeli v okviru EPK. Več informacij v pripetem sporočilu za medije in gradivu za medije.

OKROGLA MIZA O FORMULACIJAH NACIONALNIH IKONOGRAFIJ OB ZAKLJUČKU PROJEKTA SITUACIJA ANOPHTHALMUS HITLERI

V soboto, 1. decembra bo ob 11.00 v novem prostoru Umetnostne galerije Maribor - Slavia No 11 na Ulici Vita Kraigherja 3 v Mariboru potekala okrogla miza, na kateri bo umetnica Jasmina Cibic z gosti vodila pogovor o formulacijah nacionalnih ikonografij in njihovega okvirjanja. Dogodek je del projekta SITUACIJA ANOPHTHALMUS HITLERI, ki je v Salonu 2012 na Trgu Leona Štuklja 2 na ogled od 9. novembra, zaključila pa ga bo prav okrogla miza. Več informacij v pripetem sporočilu za medije.