O-STA

Zvočna verzija programa SD za evropske volitve: "Močna Evropa, močna Slovenija"

SPOROČILO ZA JAVNOST
Ljubljana, 22. maj 2024

Spoštovane urednice in spoštovani uredniki,
cenjene novinarke ter cenjeni novinarji!

Socialni demokrati smo v kampanji "Močna Evropa, močna Slovenija" pripravili zvočno verzijo našega programa za prihajajoče evropske volitve, kar predstavlja našo zavezanost vključevanju vseh državljank in državljanov, posebej slepih in slabovidnih, v demokratične procese.

Naš program, ki ga zdaj lahko poslušajo tudi tisti, ki imajo težave z vidom, pa tudi vsi, ki radi poslušajo podkaste, poudarja naše štiri ključne teme: solidarnost, zeleno, inovativnost in varnost. S tem korakom želimo zagotoviti, da je naš program ter vsebina slišana vsem volivkam in volivcem.

"Za Socialne demokrate je pomembno, da so vsi državljani enakopravno vključeni v politični proces. Izdaja zvočne verzije našega programa je pomemben korak v smeri doseganja tega cilja. Želimo, da vsi, ki delijo naše vrednote in vizijo, sodelujejo pri oblikovanju boljše in bolj pravične, močne Evrope," sta izpostavila kandidata SD Neva Grašič in Matevž Frangež, avtorja zvočne verzije programa za EU volitve.

Zvočna verzija programa je na voljo na naši spletni strani in vseh platformah za poslušanje podkastov:

Socialni demokrati si prizadevamo za družbo, v kateri je vsak glas slišan in kjer vsak posameznik lahko prispeva k skupnemu dobremu. Zvočna verzija našega programa za evropske volitve je le eden izmed korakov, s katerimi uresničujemo to vizijo.