O-STA

V sredo se bodo v Celju prižgale praznične luči, v petek pa bodo v središču mesta, na prvem v nizu brezplačnih koncertov na prostem, nastopili člani skupine Muff

Do konca meseca se bo v Celju zvrstila obilica dogodkov primernih za vse generacije

Celje, 3. december 2012, V Likovnem salonu Celje, ki je lociran neposredno ob stavbi Mestne občine, se je danes točno opoldne začela PARTea, decembrsko druženje z umetniki in prodajno razstavo, ki ga bodo obiskovalci lahko obiskali vsak dan od 3. do 6. 12. 2012. V petek, 7. decembra ob 20.00 pa bo na Glavnem trgu nastopila trenutno ena najpopularnejših slovenskih glasbenih skupin, skupina Muff. Nastop skupine je uvod v serijo brezplačnih koncertov, ki se bodo v mestnem središču Celja odvijali vse tja do konca meseca decembra (Nude 14. 12. / Eroika 19.12. / Mali pihalni orkester Glasbene šole Celje 21. 12. / Nuša Derenda s skupino 28. 12. ter silvestrovanje na prostem s skupino Mambo Kings 31. 12. 2012). Pravljično Celje 2012 je omogočila Mestna občina Celje. Organizator Osrednjega programa ter Božično-novoletnega sejma: Zavod Celeia Celje. Ekskluzivni radijski pokrovitelj Pravljičnega Celja, Pravljične dežele in Miklavževega obdarovanja: Radio Antena Štajerska. Ekskluzivni pokrovitelj Pravljičnega Celja v tiskanem mediju: Novi Tednik. Organizator Pravljične dežele: Vladimira Skale, V. S. Styling. V Pravljično deželo vozijo vlaki Slovenskih železnic. Pokrovitelj Miklavževega obdarovanja na Trgu celjskih knezov 5. 12. 2012: Klasje. Pokrovitelj Pravljičnega Celja 2o12: Elektro Celje / Energija prihodnosti. Več o prireditvah Pravljičnega Celja 2012 na www.celeia.info.

Vrhunec prireditvenega dogajanja, ki se bo v tem tednu odvijal v Pravljičnem Celje, je nedvomno Praznično prižiganje luči s prihodom Miklavža in simboličnim obdarovanjem otrok, ki ga organizira Zavod Celeia Celje v sodelovanju z Radiem Antena Štajerska na Miklavžev večer v sredo, 5. decembra 2012 ob 17.00 pred Mestno občino Celje. Za pester in zabavni program bosta skrbela Janko in Diana iz Radia Antena Štajerska, slavnostno bo letošnjo praznično razsvetljavo prižgal župan Mestne občine Celje, gospod Bojan Šrot. Glasbena gosta letošnje prireditve sta Mojca & Kaličopko. Dinamika PARTea, ki se odvija v Likovnem salonu Celje, bo svoje vrhunce dosegla v torek, 4. decembra, ko se bo med 12.00 do 20.00 odvila cela kopica dogodkov; poleg prodaje izdelkov in druženja še možnost obiska odprtih ateljejev v centru mesta v Umetniški četrti, na Glavnem trgu in v Vodnikovi ulici ( med 16.00 in 18.00), čajanka z umetniki in pripovedovanjem zgodb (od 18.00 do 19.00) ter koncertni performans umetniške skupine SIVA (19.00) ter v petek, 6. decembra, ko se bo dogodek zaključil s čajanko (18.00 - 19.00), ki ji bo sledil nepozabni disko dogodek ( 19.00). V petek, 7. decembra pa bo v središču mesta, na Glavnem trgu, prvi v nizu brezplačnih koncertov na prostem. Kot prvi prihajajo v goste člani trenutno ene najpopularnejših skupin v Sloveniji, skupine Muff, ki je dosegla veliko popularnost s pesmijo Sijaj v očeh. Muff trenutno zelo uspešno koncertirajo širom po Sloveniji in so med vodilnimi na slovenskih lestvicah popularne glasbe.

V priponki prilagamo fotomaterial

Na fotografiji skupina Muff (iz fotoarhiva skupine)

Več info: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 932, e-pošta:snezana.gabrovec@celje.si