O-STA

V Celju ta konec odpirata vrata Pravljična dežela in Božično-novoletni sejem

SPOROČILO MEDIJEM

Otvoritvi bo pospremil brezplačni koncert skupine Nude

Celje, 10. december 2012, V Celju se danes, v ponedeljek, 10. decembra 2012 ob 17.00 pričenjajo brezplačne Ustvarjalnice na prostem, ki jih bodo lahko najmlajši obiskali na Glavnem trgu. Jutri, 11. decembra 2012 ob 17.00 na Glavni trg prihaja brezplačna lutkovna predstava Babica zima, ki jo izvaja Bičikleta. Prav tako v torek, 11. decembra ob 20.00 pa si bodo lahko nekoliko starejši v Celjskem domu na Krekovem trgu 3 ogledali monokomedijo Star fotr z Janezom Hočevarjem Rifletom v glavni vlogi. V četrtek, 13. decembra ob 17.00 si bodo lahko otroci na Glavnem trgu v središču mesta ogledali brezplačno predstavo Božični pridnometer Teatra Cizamo.

V Celju v petek, 14. decembra 2012 ob 10.00 odpira vrata Božično-novoletni sejem, ki bo za obiskovalce odprt vse tja do konca meseca decembra od 10.00 do 19.00, v primeru prireditev na prostem se bo obratovalni čas sejma podaljšal. Vrata bo v petek, 14. decembra 2012 ob 17.00 na stežaj odprla tudi edinstvena Pravljična dežela za otroke na Glavnem trgu, ob 20.00 pa bodo na Glavnem trgu na za obiskovalce brezplačnem koncertu nastopili člani skupine Nude, ki bodo s svojim nastopom zaokrožili dinamično petkovo dogajanje v mestu ob Savinji. Do konca meseca decembra bodo na brezplačnih koncertih na Glavnem trgu nastopili še ( Eroika 19.12. / Mali pihalni orkester Glasbene šole Celje 21. 12. / Nuša Derenda s skupino 28. 12. ter silvestrovanje na prostem s skupino Mambo Kings 31. 12. 2012). Pravljično Celje 2012 je omogočila Mestna občina Celje. Organizator Osrednjega programa ter Božično-novoletnega sejma: Zavod Celeia Celje. Ekskluzivni radijski pokrovitelj Pravljičnega Celja, Pravljične dežele in Miklavževega obdarovanja: Radio Antena Štajerska. Ekskluzivni pokrovitelj Pravljičnega Celja v tiskanem mediju: Novi Tednik. Organizator Pravljične dežele: Vladimira Skale, V. S. Styling. V Pravljično deželo vozijo vlaki Slovenskih železnic. Pokrovitelj Pravljičnega Celja 2o12: Elektro Celje / Energija prihodnosti. Več o prireditvah Pravljičnega Celja 2012 na www.celeia.info.

Novost letošnje programske ponudbe Pravljičnega Celja 2012 je tudi brezplačno predpravljično dogajanje na Glavnem trgu v središču mesta, ki se bo odvijalo v času od 10. do 13. 12. 2012 ob 17.00. Tako bo Zavod Celeia Celje v sodelovanju z Otroškimi sanjami, Bojana Komplet s.p. v ponedeljek 10. 12. 2012 ob 17.00 organiziral brezplačne ustvarjalne delavnice za otroke, ki bodo ustvarjali božično-novoletne okraske namenjene okrasitvi smrek postavljenih v Pravljični deželi. V omenjenem obdobju bodo otroci lahko uživali tudi v brezplačnih gledaliških dogodkih: 11. 12. 2012 ob 17.00 lutkovna predstava Babica zima, gostuje: Bičikleta in 13. 12. 2012 ob 17.00 Božični pridnometer, gostuje Teater Cizamo.

Ta konec tedna, natančneje petek, 14. december 2012 bo v mestu ob Savinji zares zelo živahen, saj bosta svoja vrata odprla Božično-novoletni sejem ter Pravljična dežela na Glavnem trgu, zvečer pa bodo lahko obiskovalci prisluhnili še brezplačnemu koncertu skupine Nude, ki so o sebi na spletni strani zapisali med drugim tudi: "smo Celjski bend, čeprav so se naše poti razširile po celi Sloveniji. V Celju smo začeli, v Celju imamo najlepše spomine in najbolj zvesto publiko..."

Čas, ki med seboj povezuje ljudi, dovoljuje, da vsak zaživi Pravljične dni. Skupaj stopijo Pravljične vile...glave skupaj staknejo in zasnujejo Pravljično deželo; z vilinskimi doživetji, ki jih delijo s svojimi prijatelji, med katerimi ste gotovo tudi vi, ki ste lahko s Pravljičnimi vilami v Pravljični deželi - samo enkrat na leto. Na Glavnem trgu v Celju, v starem mestnem jedru od 14. do 31. decembra 2012 - vsak dan, kjer se uresničijo vse sanje.Za vas jih čarajo pravljične vile in pravljičnimi junaki vsak dan v starem letu, od 10. do 12. ure in od 17. do 19. ure. Z Božičkom se boste lahko v Pravljični deželi srečali vsak dan, od 16. do 26. 12. 2010, ob 18.00, in z Dedkom Mrazom vsak dan, od 26. do 31. 12. 2010, ob 18.00. V petek, 14. decembra, ob 17.00 veliko ODPRTJE Pravljične dežele: S Pravljičnimi vilami, snežaki, škrati in govori se, da se bo v Pravljični deželi oglasil Sam Božiček. Vilinska zgodba in vilinski gostje... Z vami bomo vsak dan, da bi vam polepšali praznična jutra in vas razveseljevali vsako popoldne. Odkrili vam bomo pravljično zgodbo, in vam polepšali najlepše pravljične dni. 18 dni, osemnajst čarobnih doživetij, čisto vsak dan... Pridružili se nam bodo lahko otroci iz cele Slovenije saj bo v Celje, v sodelovanju s Slovenskimi železnicami, pripeljalo kar devet Pravljičnih vlakov, do vrhunca pravljičnega dogajanja.

V priponi prilagamo foto utrinek iz Pravljične dežele in fotografijo pevca skupine Nude

Fotografije so iz arhiva Pravljične dežele in skupine Nude

Več informacij: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 932, e-posta:snezana.gabrovec@celje.si.



(c) Mestna občina Celje si pridržuje vse pravice.
Sporočilo je poslovna skrivnost in je namenjeno samo navedenemu naslovniku/naslovnikom.
Če ste pomotoma prejeli to sporočilo, vas prosimo, da o tem obvestite pošiljatelja, sporočilo pa takoj uničite. Prosimo, da spoštujete zaupnost sporočila in ga ne berete, kopirate, objavljate oziroma kakorkoli širite njegove vsebine. Mestna občina Celje ni odgovorna za spremenjeno, preurejeno ali ponarejeno sporočilo.

(c) copyright Municipality of Celje - all rights reserved.
This message is confidential and intended solely for the addressee(s).
If you have received this e-mail by mistake, please notify the sender and delete this message from your system. Please uphold strict confidentiality and neither read, copy, disseminate, nor otherwise make use of their content in any way. Municipality of Celje shall not be liable for the message if altered, changed or falsified.