O-STA

Pravljica na ledu "Srebrni medvedek"

V Drsalnem klubu Celje, ki ima več kot 60-letno tradicijo, bodo decembra uprizorili pravljico na ledu "Srebrni medvedek". V predstavi, ki pomeni pomembno vsebinsko obogatitev programa Pravljične dežele in Pravljičnega Celja, bo nastopilo več kot 30 drsalcev.

Vodstvo Drsalnega kluba Celje se je odločilo, da v klubu po mnogih letih znova pripravijo pravo predstavo na ledu. "Kljub temu da smo sredi tekmovalnega obdobja, smo sklenili, da vendarle pripravimo pravljično poslastico na ledu za širšo javnost. Vključili smo se v program Pravljične dežele in Pravljičnega Celja, običajnim treningom pa dodali še treninge za predstavo," je o letošnji novosti povedala Anja Bratec Lesjak, trenerka Drsalnega kluba Celje. Tamara Dorofejev, prav tako trenerka v Drsalnem klubu Celje je dodala, da bo več kot 30 drsalcev vseh starosti ob sozvočju glasbe, plesa, gibov, pisanih kostumov ter scene na ledu pričaralo zgodbo o sestri in bratu, njunih željah in načinih, kako drug drugemu prisluhniti ter si pomagati, da se tiste najbolj skrite želje čisto zares tudi uresničijo. Celjskim drsalcem so pri nastajanju pravljice "Srebrni medvedek" na pomoč priskočili kolegi iz madžarskega Debrecena, predstava pa bo na ogled predvidoma štirikrat.

"Premiera bo to soboto, 15. decembra, ob 16. uri na drsališču v Mestnem parku Celje. 17. decembra bosta dve zaključeni dopoldanski predstavi za predšolske in osnovnošolske otroke, ponovitev pa bo še v četrtek, 27. decembra 2012 prav tako ob 16. uri," je pojasnil Ivan Pfeifer, predsednik Drsalnega kluba Celje.

V Drsalnem klubu Celje si želijo, da bi otroški nasmeh, radost in pravljičnost napolnili Ledeno dvorano in da bi vsi skupaj, najmlajši, mladi in mladi po srcu doživeli nekaj enkratnega, drugačnega, čarobnega. Tudi zato je cena vstopnice simbolična, in sicer 2 evra tako za odrasle kot za otroke.

Dodatne informacije in novinarske akreditacije:

Polona Čmer 041 375 800 ali polona.cmer@gmail.com.