O-STA

SAOP na Hrvaškem zgradil partnersko mrežo

SAOP je z izgradnjo partnerske mreže na hrvaškem tržišču postavil temelje za okrepitev tržnega deleža pri prodaji poslovne programske opreme v regiji.

ZAGREB, ŠEMPETER PRI GORICI, 20. februar 2013 - Podjetje SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih programov za podjetja in javne ustanove, je na Hrvaškem vzpostavil mrežo poslovnih partnerjev za prodajo in uvedbo poslovnih programov SAOP iCenter in miniMAX ter za izobraževanje in uporabniško podporo. Novi partnerji prihajajo tako iz vrst ponudnikov finančno-računovodskih storitev, na primer Sapientia, Profortis, Mateus in Aura Consulting, kot tudi iz informacijskih podjetij, kot sta Viro ITS in Sigma Informatika, pri čemer sta v postopku certificiranja in izobraževanja še dve bodoči partnerski informacijski podjetji.

"Hrvaška je za Srbijo pomemben mejnik pri okrepitvi položaja podjetja SAOP v regiji, zato smo zelo zadovoljni, da nam je v razmeroma kratkem času uspelo oblikovati zaupanja vredno ekipo podjetja SAOP Hrvatska in pridobiti ugledna partnerska podjetja, tako s področja informacijskih tehnologij kot tudi ključnih vsebinskih področij, na primer ponudnike poslovnih ter izobraževalnih storitev za finančno in računovodsko poslovanje," je povedala Sonja Šinigoj, direktorica SAOP.

"Seveda je naš cilj, da bi čim prej pridobili več kakovostnih partnerjev, s katerimi bi okrepili prisotnost na hrvaškem tržišču, vendar bomo pri tem v prvi vrsti osredotočeni na kakovost partnerjev, ne pa na njihovo število," je o nadaljnjem razvoju partnerske mreže povedal Ademir Ćurtović, direktor SAOP Hrvatska.

SAOP Hrvatska poleg izgradnje partnerske mreže in strukture samega podjetja pospešeno dela na lokalizaciji poslovnih programov iCenter in miniMAX. "Kot pomemben dosežek bi izpostavil, da smo lokalizacijo oblačne storitve miniMAX izvedli v samo petih mesecih, tako da bo hrvaškim podjetjem dostopna že v prvem četrtletju letos," je izpostavil Ćurtović. Podjetje SAOP Hrvatska bo po načrtih v letošnjem letu zaposlilo vsaj še dva strokovnjaka za trženjsko podporo in sodelovanje s partnerji. Do konca leta 2013 pa želijo vzpostaviti prodajo celotnega portfelja SAOP-ovih poslovnih programov, tako za podjetja kot tudi javni sektor.

SAOP-ovi poslovni programi so za hrvaška podjetja in ustanove privlačni predvsem zato, ker uporabljajo dobre poslovne prakse in so prilagojeni za delovanje v Evropski Uniji. Istočasno tudi slovenskim podjetjem s hčerinskimi družbami na Hrvaškem omogočajo poenotenje informacijske podpore poslovanju. Kot je še povedal Ćurtović, je ena od pomembnih prednosti SAOP Hrvatska, da lahko ponudi celovite rešitve iCenter za srednja in velika podjetja, ob tem pa manjšim podjetjem in obrtnikom, ki imajo potrebe po minimalnih vlaganjih v informacijsko infrastrukturo in poslovne programe, ponuja oblačne storitve miniMAX. Slednji lahko v sodelovanju z računovodskimi servisi ali samostojno v celoti podprejo vodenje osnovne dejavnosti ter finančno-računovodskega poslovanja na zelo enostaven in cenovno ugoden način.

-Konec sporočila-


O podjetju SAOP

Podjetje SAOP je bilo ustanovljeno leta 1987 in med prvimi na slovenskem tržišču ponudilo lastno programsko opremo. Kot vodilni za razvoj poslovnih programskih rešitev in storitev za računovodske servise, podjetja ter javne ustanove, zaposlujejo več kot 60 visoko izobraženih strokovnjakov. Njihove rešitve uporablja prek 3.700 strank ter več kot 25.000 uporabnikov. Za inovativnost so prejeli že več nagrad državnega in mednarodnega pomena, njihovo pozitivno naravnanost pa potrjujeta tudi certifikat Družini prijazno podjetje ter osvojena nagrada Zlata nit za najboljšega zaposlovalca.


Dodatne informacije

Novinarsko središče - Logotipi SAOP, fotografije, vsebinski članki...

Peter Krkoč, Vodja marketinga in odnosov z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46
5290 Šempeter pri Gorici

M: 031 604 851
E: peter.krkoc@saop.si
F: 05 / 393 81 36
S: www.saop.si