O-STA

Spletni program SAOP miniMAX na voljo tudi hrvaškim podjetjem

S hrvaško različico je spletni poslovni program miniMAX postal vodilni poslovni program za majhna podjetja v regiji - v treh letih do 10-odstotnega tržnega deleža.

ZAGREB, ŠEMPETER PRI GORICI, 6. marec 2013 - Podjetje SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih programov za podjetja in javne ustanove, je na Hrvaškem začelo s prodajo spletnega programa miniMAX za majhna podjetja. Z zakonodajno in jezikovno lokaliziranim miniMAX-om so v SAOP-u majhnim podjetjem ter njihovim računovodskim servisom na Hrvaškem omogočili celovito vodenje poslovanja, enostavnejše poročanje davčni upravi, elektronsko poslovanje z bankami ter uvedbo e-računovodstva.

"Hrvaška je med tremi najmočnejšimi tržišči v regiji in predstavlja pomemben mejnik pri nadaljnjem širjenju podjetja SAOP na tuja tržišča," je poudarila Sonja Šinigoj, direktorica SAOP in pojasnila, da bodo glede na širitveno strategijo za Hrvaško na vrsti ostale države v EU. "Glede na uspešnost prodaje miniMAX-a v Srbiji načrtujemo, da bomo na hrvaškem tržišču v samo treh letih dosegli 10-odstotni delež," je o ambicioznih načrtih podjetja dejala Sonja Šinigoj.

Podjetje SAOP je vstopilo na hrvaško tržišče oktobra lani ter v prvem koraku ponudilo poslovne rešitve za srednja in velika podjetja iCenter. Že oktobra pa so v razvojnem oddelku v Sloveniji pričeli z intenzivnimi dejavnostmi jezikovne in zakonodajne lokalizacije spletnega programa za majhna podjetja miniMAX.

Kot je še povedala Sonja Šinigoj, so v podjetju ponosni na to, da jim je v samo petih mesecih uspelo izvesti zakonodajno in jezikovno lokalizacijo spletnega poslovnega programa miniMAX v celoti. "Tako smo izpolnili cilje, da že v prvem četrtletju 2013 hrvaškim podjetjem ponudimo vse naše ključne poslovne rešitve, tako miniMAX kot tudi iCenter."

"Na Hrvaškem je bilo septembra lani 92.492 majhnih podjetij, kar je izjemen tržni potencial za miniMAX," je poudaril Ademir Ćurtović, direktor SAOP Hrvatska. "Ta spletni program je po drugi strani za hrvaška majhna podjetja izredno privlačen, saj je prilagojen njihovemu načinu poslovanja, obenem pa zagotavlja usklajenost z nacionalno zakonodajo in dobrimi praksami poslovanja v EU."

SAOP bo trženje, prodajo, izobraževanje in podporo hrvaškim uporabnikom izvajal na osnovi preizkušenega poslovnega modela, ki ga je uveljavil v Sloveniji in uspešno prenesel že na srbsko tržišče. S tem bo samostojnim podjetnikom ter mikro in majhnim podjetjem omogočil hitro uvedbo sodobnega informacijsko podprtega poslovanja ter hkrati razvoj naprednih storitev e-računovodstva. Podjetje je tako na Hrvaškem že vzpostavilo stabilno partnersko mrežo, ki bo skrbela za hitro širjenje uporabe miniMAX-a, najprej v računovodskih servisih, nato pa še med končnimi uporabnikih, ki predstavljajo večino registriranih poslovnih subjektov.

-Konec sporočila-

Fotografije

  1. Sonja Šinigoj, direktorica v SAOP d.o.o. in Ademir Ćurtović, direktor v SAOP Hrvatska na uradni predstavitvi miniMAX-a v Zagrebu
  2. Od leve proti desni: Ivana Čuvalo iz Poslovnega Kluba Hrvaško Slovenskih gospodarstvenikov, mag. Bojan Škoda iz Slovenskega Veleposlaništva, Sonja Šinigoj - direktorica v SAOP, Sandi Boršo - direktor prodaje in marketinga v SAOP.

O podjetju SAOP

Podjetje SAOP je bilo ustanovljeno leta 1987 in med prvimi na slovenskem tržišču ponudilo lastno programsko opremo. Kot vodilni za razvoj poslovnih programskih rešitev in storitev za računovodske servise, podjetja ter javne ustanove, zaposlujejo več kot 60 visoko izobraženih strokovnjakov. Njihove rešitve uporablja prek 3.700 strank ter več kot 25.000 uporabnikov. Za inovativnost so prejeli že več nagrad državnega in mednarodnega pomena, njihovo pozitivno naravnanost pa potrjujeta tudi certifikat Družini prijazno podjetje ter osvojena nagrada Zlata nit za najboljšega zaposlovalca.

Dodatne informacije

Novinarsko središče - Logotipi SAOP, fotografije, vsebinski članki...

Peter Krkoč, Vodja marketinga in odnosov z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46
5290 Šempeter pri Gorici

M: 031 604 851
E: peter.krkoc@saop.si
F: 05 / 393 81 36
S: www.saop.si