O-STA

Novo iz Bayerja: Bepanscar™ gel proti brazgotinam z masažnim pripomočkom: Sodobno zdravljenje brazgotin, ki deluje na tri načine

Razširjena paleta izdelkov Bepanscar pokriva celoten proces celjenja ran

Ljubljana - Skoraj vsaka oseba ima vsaj eno brazgotino na telesu - bodisi zaradi vreznin ali odrgnin, opeklin ali kirurških posegov. Čeprav so brazgotine pogosto moteče, nekatere raziskave kažejo, da okoli 60 odstotkov prizadetih še nikoli ni uporabilo nobenih zdravil ali pripomočkov za zdravljenje brazgotin.1 Mnogi ljudje ne vedo, da lahko s pravilnim zdravljenjem zmanjšajo tako estetske kot telesne hibe, ki so posledica brazgotin. Z novim Bayerjevim Bepanscar™ gelom proti brazgotinam z masažno kroglico lahko izboljšamo videz brazgotine in omilimo spremljevalne pojave pri brazgotinah.

Gladkejše, mehkejše in svetlejše brazgotine: Bepanscar gel proti brazgotinam z masažno kroglico lahko izboljša videz opaznih brazgotin

Bepanscar™ gel proti brazgotinam z masažno kroglico je na voljo od februarja 2013 dalje. Razvili so ga posebej za pravilno nego brazgotin v procesu nastajanja. Ob redni uporabi pomaga pri glajenju, mehčanju in ravnanju opaznih brazgotin, kot so na primer hipertrofične brazgotine. Poleg tega lahko z njegovo uporabo blažimo pogoste spremljevalne pojave, kot so rdečina, napetost, srbenje in bolečine.

Ta nov pripomoček prvič omogoča zdravljenje, ki deluje na tri načine: masaža z masažno kroglico spodbuja razgradnjo odvečnega kolagena v brazgotini, silikonski gel tvori film, ki ščiti nastalo kožo pred izsuševanjem, dekspantenol v gelu pa nase veže vodo v koži in ohranja ravnovesje vlage v koži.

Gel proti brazgotinam z masažno kroglico dopolnjuje obstoječo paleto družine izdelkov Bepanthen® za celoten proces celjenja ran: antiseptično delovanje, pospeševanje celjenja ran in odslej tudi zdravljenje brazgotin.

Pomembno: dosledna uporaba v dveh korakih

Bepanscar™ gel proti brazgotinam je treba uporabljati dvakrat na dan, v idealnem primeru vsaj dva meseca. Silikonski gel je treba nanesti na brazgotino takoj, ko je rana popolnoma zaprta, en mesec pozneje pa lahko začnete uporabljati tudi masažno kroglico. V tej fazi poteka uporaba v dveh korakih: masažno kroglico uporabite za nežno (z rahlim pritiskom) masažo brazgotine, da zmehčate kolagenska vlakna. Nato na brazgotino nanesite tanko plast gela, ki ustvari primerno okolje za preoblikovanje brazgotine. Bepanscar® gel proti brazgotinam z masažno kroglico je primeren za odrasle in otroke.

Silikonski gel ustvari primerno okolje za regeneracijo

Silikonski gel, ena od učinkovitih sestavin Bepanscar™ gela proti brazgotinam je že uveljavljeno sredstvo v medicini. Za zdravljenje brazgotin je ključnega pomena njegova polprepustnost: pod silikonsko plastjo nastane vlažna komora, ki prepušča pline in ne prepušča vode. Zaradi tega okluzivnega učinka je izguba vlage manjša, temperatura pa je rahlo povišana, kar pomaga pri obnavljanju celic. Tudi veljavne smernice S2 nemškega združenja dermatologov2 kot dodatno možnost pooperativne profilakse zlasti hipertrofičnih brazgotin priporočajo silikonske gele za zdravljenje hipertrofičnih brazgotin in keloidov. Prav zato je Bepanscar™ gel proti brazgotinam z masažno kroglico pripomoček, ki temelji na najsodobnejši tehnologiji in priporočilih.

Reference:

[1] IPSOS Gmbh, 2011: Reprezentativna raziskava mnenja nemško govorečih prebivalcev > 18 let, n=1127 oseb z brazgotino, ki jo imajo ≤ eno leto.

2 http://www.awmf.org/uploads/tx_szleitlinien/013-030l_S1_Pathologische_Narben_2012-04.pdf

O družbi Bayer HealthCare

Skupina Bayer je globalno podjetje s ključnimi kompetencami na področjih varovanja zdravja, prehrane in visokotehnoloških materialov. Bayer HealthCare, podskupina družbe Bayer AG z letnim prometom v višini 18,6 mlrd EUR (2012), je ena vodilnih svetovnih inovativnih družb na področju varovanja zdravja s sedežem v nemškem Leverkusnu. Podskupina opravlja globalne dejavnosti v štirih poslovnih enotah: Animal Health (veterinarska zdravila in izdelki za nego živali), Consumer Care (zdravila, ki se izdajajo brez recepta, in prehranska dopolnila), Medical Care (medicinski pripomočki) in Pharmaceuticals (zdravila, ki se izdajajo na recept). Cilj družbe Bayer HealthCare je izumiti, proizvesti in tržiti izdelke za izboljšanje zdravja ljudi in živali po vsem svetu. Družba Bayer HealthCare ima 55.300 zaposlenih (31. december 2012) po vsem svetu, in sicer v več kot 100 državah. Za več informacij obiščite www.healthcare.bayer.com.


Z našo službo za odnose z javnostmi lahko stopite v stik tudi na spletnem mestu: press.healthcare.bayer.com


Kontaktna oseba:

Katja Kresse, tel. 01 581 44 13
e-pošta: katja.kresse@bayer.com
Za več informacij obiščite www.bepanthen.si.

Izjave, ki se nanašajo na prihodnost

To sporočilo za tisk lahko vsebuje izjave, ki se nanašajo na prihodnost in temeljijo na trenutnih domnevah ter napovedih vodstva skupine Bayer oziroma njenih podskupin. Različna znana in neznana tveganja, negotovosti ter drugi dejavniki lahko pripeljejo do bistvenih razlik med tukaj podanimi napovedmi in dejanskimi rezultati, finančnim stanjem, razvojem ali uspešnostjo poslovanja družbe. Med te dejavnike sodijo dejavniki, omenjeni v javnih poročilih družbe Bayer, ki so dostopna na Bayerjevem spletnem mestu www.bayer.com. Družba ne prevzema nikakršne odgovornosti za posodabljanje izjav, ki se nanašajo na prihodnost, ali njihovo prilagajanje prihodnjim dogodkom oziroma okoliščinam.