O-STA

Gambit Trade - zmagovalna ekipa IBM

Gambit Trade, kot prvo podjetje v regiji prejel nagrado IBM CEMA Winning Team

Podjetje Gambit Trade se je v preteklih letih na domačem trgu uveljavilo kot ponudnik lastnih rešitev za elektronsko trgovanje, internetnih rešitev ter rešitev za upravljanje z dokumenti in poslovnimi procesi. Poslovni uspeh gradijo predvsem z EnaA elektronsko trgovino, družino FrontOffice 2001 z moduli ISO podpora, Sprejemna pisarna, Spremljanje računov, Vodenje projektne dokumentacije, Reklamacije ter Ponudbe in razpisi ter rešitvijo ClipAgent, namenjeno kliping agencijam, časopisnim hišam, arhivom, knjižnicam, radijskim in TV postajam ter vsem, ki si želijo s spremljanjem medijev zagotoviti lasten dokumentacijski in kliping intranet.

Podjetje je letos razširilo svojo platformo tudi v IBM okolje in postalo IBM partner. Odločili so se, da največ pozornosti posvetijo programski opremi IBM Content Manager, IBM Content Manager On Demand, IBM Enterprise Information Portal in IBM Common Store za SAP R/3, ki omogoča učinkovito zajemanje, obvladovanje in arhiviranje velikih količin dokumentov v večjih podjetjih, bankah, zavarovalnicah, gospodarskih sistemih ter državni upravi. Navedena programska oprema z integracijo IBM osnovnih družin Lotus, DB2, WebSphere in Tivoli, podjetjem omogoča enostaven in učinkovit razvoj v e-podjetje.

"Znanja o tem, kako podjetje razviti v e-podjetje je v Sloveniji malo. Domača podjetja ravno zaključujejo prvo fazo prenove poslovanja, ki se je začela s prehodom v samostojno državo in obenem tudi v tržno gospodarstvo. Informacijsko tehnologijo in rešitve se je pri tem uporabilo predvsem za optimiziranje poslovnih procesov in vzpostavitev ustreznih informacijskih tokov. Vendar pa so na začetku 21. stoletja podjetja ponovno postavljena pred nove izzive, med katerimi e-trgovanje pravzaprav predstavlja le vrh ledene gore. V Gambit Trade poznamo tudi preostali del zgodbe!" je povedal Aljoša Domijan, predstavnik skupine Gambit Trade.

Zanimivejši del je ekipa Gambit Trade v sodelovanju z IBM Slovenija že predstavila na seminarju februarja letos v Ljubljani, nato pa še na Hrvaškem in v Romuniji. Čeprav prodajni cikel zahtevnih rešitev traja med 9 in 12 meseci so v podjetju že sklenili pogodbo o postavitvi CommonStore za SAP R/3 v slovenjegraškem Preventu. V delu je tudi prenos rešitve ClipAgent v IBM okolje, tako da jo bodo že jeseni lahko ponudili največjim evropskim medijskim hišam.

Na letni konferenci, ki se je pod nazivom "The e-business 24 hours" pred dnevni konačala v švicarskem Montreuxu, je IBM predstavil svojo poslovno strategijo, ki temelji na tesnem sodelovanju s partnerji, ki znajo ponuditi vsebino in rešitve. Da ne gre le za reklamno sporočilo, dokazuje tudi nagrada IBM CEMA Winning Team, katero jo Gambit Trade za dosežene uspehe prejel po vsega nekaj mesecih sodelovanja. IBM nagrado podeljuje najboljšim razvojnim hišam, Gambit Trade pa je prvo podjetje v regiji, ki je prejelo to priznanje. Z znanjem je očitno res vse lažje in hitrejše.