O-STA

Sonja Šinigoj iz podjetja SAOP postala gospodarstvenica leta 2012 na Primorskem

ŠEMPETER PRI GORICI, 15. marec 2013 - Podjetje SAOP je vse bolj prepoznano kot svetla zvezda primorskega gospodarstva. Vodilne medijske hiše na primorskem - Primorske novice, Televizija Koper Capodistria ter Radio Koper Capodistria - so na svojem 16. izboru gospodarstvenika Primorske ta laskavi naziv podelile direktorici podjetja SAOP Sonji Šinigoj in še nekaterim drugim gospodarstvenikom iz regije. Slovesna podelitev priznanj je potekala v igralno-zabaviščnem centru Perla, v širšem krogu predstavnikov primorskega gospodarstva ter političnega in medijskega prostora.

"Izbor za gospodarstvenico leta 2012 na Primorskem mi pomeni veliko zadoščenje in predvsem potrditev pravilnega delovanja. Vesela sem, da se je obrestovalo vlaganje v stalen razvoj, širjenje na nova tržišča ter vlaganje v zaposlene in dobro delovno klimo. Sodelavci radi delajo v podjetju SAOP in to se odraža tudi v dobrih poslovnih rezultatih. To priznanje prinaša novo odgovornost za nadaljnji razvoj podjetja in s tem za zagotavljanje delovnih mest," je povedala Sonja Šinigoj, direktorica podjetja SAOP.

Sonja Šinigoj je vodenje podjetja SAOP prevzela leta 2009. Ob prenovi poslovne strategije, ki temelji na stalnem stiku in tkanju zaupanja s kupci, delu z zaposlenimi in sodelovanju s poslovnimi partnerji, je začrtala usmeritve nadaljnje poslovne rasti, ki so jo na teh osnovah v podjetju ohranili tudi skozi zadnja leta gospodarske krize. Poleg stalne rasti poslovanja je v zadnjem času podjetju SAOP uspelo doseči nekaj vidnih dosežkov. V letu 2011 so bili na nacionalnem izboru Zlata Nit prepoznani kot najboljši zaposlovalec v segmentu srednjih podjetij, lani pa so pridobili status Družini prijaznega podjetja.

Podjetje je glede na pokazatelje lansko leto zaključilo z rekordnimi prihodki 4,6 milijona evrov in prek 400.000 evrov čistega dobička. SAOP se je v zadnjih dveh letih utrdil tudi kot eden vodilnih regionalnih ponudnikov poslovnih računalniških programov. Njihovi poslovni rešitvi iCenter in miniMAX od leta 2011 koristijo tudi podjetja v Srbiji, lani pa so dejavnost razširili še na hrvaško tržišče.

-Konec sporočila-

Fotografija

Na fotografiji levo: Sonja Šinigoj, direktorica v SAOP d.o.o. in dobitnica nagrade Gospodarstvenik Primorske za leto 2012.

Avtor fotografije: Leo Caharija.

O podjetju SAOP

Podjetje SAOP je bilo ustanovljeno leta 1987 in med prvimi na slovenskem tržišču ponudilo lastno programsko opremo. Kot vodilni za razvoj poslovnih programskih rešitev in storitev za računovodske servise, podjetja ter javne ustanove, zaposlujejo več kot 60 visoko izobraženih strokovnjakov. Njihove rešitve uporablja prek 3.700 strank ter več kot 25.000 uporabnikov. Za inovativnost so prejeli že več nagrad državnega in mednarodnega pomena, njihovo pozitivno naravnanost pa potrjujeta tudi certifikat Družini prijazno podjetje ter osvojena nagrada Zlata nit za najboljšega zaposlovalca.

Dodatne informacije

Novinarsko središče - Logotipi SAOP, fotografije, vsebinski članki...

Peter Krkoč, Vodja marketinga in odnosov z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46
5290 Šempeter pri Gorici

M: 031 604 851
E: peter.krkoc@saop.si
F: 05 / 393 81 36
S: www.saop.si