O-STA

S koncertom Nejca Grma, mladega virtuoza na harmoniki, se v Celju zaključuje abonmajski ciklus GM oder Zavoda Celeia Celje

Celje, 16. april 2013, V sredo, 17. aprila 2013 ob 19.30 bo v Celjskem domu koncertiral mladi virtuoz na harmoniki, Nejc Grm. S koncertom mladega glasbenika se v Celju zaključuje abonmajski ciklus GM oder Zavoda Celeia Celje. Cena vstopnice: 5 EUR. Prodaja vstopnic: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081 in eno uro pred koncertom v Celjskem domu. Več informacij na www.celeia.info ter na FB V Celju smo face.

Nejc Grm (1992) se je s sedmimi leti začel učiti klavirsko harmoniko v Glasbeni šoli Litija-Šmartno pod mentorstvom Dušana Drobniča. Šolanje je nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani pri profesorju Ernöju Sebastianu s kromatično harmoniko. Študij nadaljuje na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je študent 2. Letnika. Prvo leto ga je poučeval prof. Primož Parovel, letos pa je v razredu prof. Luka Juharta. Nejc se je v vsem tem času udeleževal različnih tekmovanj, med drugim je zmagovalec državnega tekomovanja Temsig (2011), je štirikratni zmagovalec mednarodnega tekmovanja v Beltincih, zmagovalec v Pulju (2011) in Sydneyu (2012). Sodeluje v različnih komornih zasedbah in orkestrih. Udeležuje se tudi različnih glasbenih seminarjev. Zadnja leta tudi sodeluje z mladimi komponisti, s katerimi se trudi, da bi se harmonika še naprej razvijala in iskala nove razsežnosti sodobne glasbe, tako v različnih komornih zasedbah kot solo skladbah.

Več informacij: Nenad Firšt, Umetniški vodja glasbene dejavnosti, tel:. 03 42 87 939, e-posta:nenad.first@celje.si.