O-STA

SAOP z novim iCentrom pospešuje prehod na brezpapirno poslovanje

Nova različica poslovnih rešitev iCenter prinaša izpopolnjen dokumentni sistem eRegistrator, ki zmanjšuje poslovna tveganja in do 20 odstotkov poceni uvedbo brezpapirnega poslovanja v podjetja in javne ustanove.

ŠEMPETER PRI GORICI, 29. april 2013 - SAOP je poslal na tržišče novo različico poslovnega informacijskega sistema iCenter 6.23, ki ob skupno 112 izboljšavah prinaša izpopolnjen dokumentni sistem eRegistrator. Ta ponuja nove napredne zmožnosti za upravljanje poslovne dokumentacije in obvladovanje uporabnikov. SAOP je tako ponudil celovito poslovno rešitev, ki združuje podatkovni tok s tokom dokumentov, obenem pa omogoča avtomatizacijo delovnih postopkov in lažje povezovanje s poslovnimi aplikacijami drugih proizvajalcev. Novi dokumentni sistem je registriran pri Arhivu RS kot Programska oprema za zajem, pretvorbo in upravljanje dokumentarnega gradiva, pri čemer prinaša izboljšano povezljivost z akreditiranimi storitvami varne hrambe Pošte Slovenije.

Poslovni informacijski sistem iCenter je prvi, ki ponuja vgrajen dokumentni sistem, kar srednjim in velikim podjetjem ter ustanovam v javnem sektorju zagotavlja enovito rešitev za zakonsko skladno brezpapirno poslovanje. "Z novim eRegistratorjem smo uporabnikom iCentra ponudili resno alternativo uveljavljenim dokumentnim sistemom," je dejal Sandi Boršo, direktor prodaje in marketinga v podjetju SAOP ter poudaril:"Njegova bistvena konkurenčna prednost je, da je vnaprej pripravljen za povezovanje z ostalimi programskimi moduli iCentra, kar odpravlja zamudno in razmeroma drago integracijo, ki jo morajo zagotoviti uporabniki v primeru dokumentnih sistemov drugih proizvajalcev."

eRegistrator se kot osrednji dokumentni sistem lahko uporablja v podjetjih vseh velikosti, pri čemer se samodejno povezuje z ostalimi programskimi moduli iCentra. To podjetjem poenostavlja uvedbo in predvsem odpravlja strošek integracije dokumentnega in transakcijskega sistema, ki lahko predstavlja tudi do 20 odstotkov vrednosti uvedbe. SAOP je v novem eRegistratorju poenostavil tudi povezovanje s poslovnimi aplikacijami drugih proizvajalcev, kar dodatno poenostavi širitev uporabe dokumentnega sistema v različne poslovne procese in delovne postopke.

V primeru souporabe z ostalimi SAOPjevimi poslovnim rešitvami eRegistrator podpira uporabo rešitve iCenter Razporejevalec opravil, ki omogoča avtomatizacijo različnih delovnih postopkov. Na voljo so tudi napredne funkcije za upravljanje varnostne sheme, prek katere organizacija obvladuje zahteve pri zagotavljanju tajnosti občutljivih poslovnih in osebnih podatkov. Prek sistema za upravljanje z uporabniki je možno določati pravice in omejitve bodisi uporabnikov, ki dostopajo do dokumentacije v sklopu poslovnih procesov znotraj iCentra, bodisi uporabnikov, ki uporabljajo dokumentacijo prek drugih poslovnih aplikacij. Sistem prinaša tudi vrsto novih funkcionalnosti, ki povečujejo delovno učinkovitost, na primer vgrajene zmožnosti za razvrščanje dokumentov ter hitro prenašanje dokumentov v različne elektronske mape ter zadeve. Izboljšana je tudi integracija z akreditiranimi storitvami varne hrambe Pošte Slovenije, ki zagotavlja varno hrambo dokumentarnega gradiva v skladu z zahtevami ZVDAGA.

S tem, ko je eRegistrator registriran kot programska oprema za zajem, pretvorbo in upravljanje dokumentarnega gradiva, je SAOP naredil velik korak naprej k uveljavljanju brezpapirnega poslovanja. "eRegistrator omogoča izvajalcem informacijskih storitev, kot so računovodski servisi, telekomunikacijska podjetja in drugi ponudniki računalništva v oblaku, da razširijo svojo ponudbo in poslovnim uporabnikom poleg poslovnega informacijskega sistema zagotovijo kakovostne storitve za zakonsko skladno brezpapirno poslovanje," je še pojasnil Boršo. Storitve hrambe poslovne dokumentacije, ki temeljijo na uporabi eRegistratorja končnim uporabnikom poenostavljajo uvedbo brezpapirnega poslovanja, ob tem pa jih odlikuje vrsta poslovnih koristi. Prek transparentnega obračunavanja uporabe oziroma naročnine odpravijo skrite stroške, zmanjšajo kapitalske obremenitve, ker se izognejo začetnim naložbam v tehnološko infrastrukturo za dokumentni sistem, ter zmanjšajo poslovna tveganja zaradi usklajenosti z zakonodajo.

O podjetju SAOP

Podjetje SAOP je bilo ustanovljeno leta 1987 in med prvimi na slovenskem tržišču ponudilo lastno programsko opremo. Kot vodilni za razvoj poslovnih programskih rešitev in storitev za računovodske servise, podjetja ter javne ustanove, zaposlujejo več kot 60 visoko izobraženih strokovnjakov. Njihove rešitve uporablja prek 3.700 strank ter več kot 25.000 uporabnikov. Za inovativnost so prejeli že več nagrad državnega in mednarodnega pomena, njihovo pozitivno naravnanost pa potrjujeta tudi certifikat Družini prijazno podjetje ter osvojena nagrada Zlata nit za najboljšega zaposlovalca.

Dodatne informacije

Novinarsko središče - Logotipi SAOP, fotografije, vsebinski članki...

Peter Krkoč, Vodja marketinga in odnosov z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46
5290 Šempeter pri Gorici

M: 031 604 851
E: peter.krkoc@saop.si
F: 05 / 393 81 36
S: www.saop.si