O-STA

V soboto športno druženje v športni dvorani Park Ježica pred svetovnim dnevom pljučne hipertenzije

Lepi spomladanski dnevi nas vabijo k različnim športnim aktivnostim, vendar ne za vse enako. Bolniki s pljučno hipertenzijo so namreč zaradi bolezni prikrajšani za marsikatero, še tako vsakdanjo aktivnost.

Društvo bolnikov s pljučno hipertenzijo bo zato v soboto, 4. maja 2013, med. 11. In 17. uro v športni dvorani Park Ježica organiziralo športno srečanje različnih ekip v malem nogometu in košarki.

Bolniki s pljučno hipertenzijo se lahko športno udejstvujejo le v omejenem obsegu, zato želijo s prireditvijo opozoriti na svojo bolezen in pomen njenega zgodnjega prepoznavanja. Med dogodkom se bo odvijal tudi zabavni program.

Na športno srečanje vabijo vse, ki nimamo bolezni, da s svojo udeležbo izrazimo podporo bolnikom in pomagamo javnost ozaveščati o bolezni!

Več o svetovnem dnevu pljučne hipertenzije v priponki in na spodnjih povezavah.

Društva bolnikov bodo širila sporočila kampanje in športne dogodke zlasti preko družabnih medijev in spodbujajo člane, da se jim pri tem širjenju pridružijo preko facebooka, twitterja in programov za izmenjavo slik Instragram in Pinterest pod skupno oznako #WorldPHDay.

Facebook strani:

- Športno srečanje Brez sape za pljučno hipertenzijo https://www.facebook.com/events/588566471155816/593542020658261/?notif_t=like,

- Stran društva Pljučna arterijska hipertenzija http://www.facebook.com/PljucnaHipertenzija

- Stran Evropskega združenja za pljučno hipertenzijo (Pulmonary Hypertension Association Europe) http://www.facebook.com/pages/Pulmonary-Hypertension-Association-Europe/141060385915366?fref=ts

Za več informacij obiščite www.phaeurope.org ali www.worldphday.org.

Svetovni dan pljučne hipertenzije je omogočilo podjetje Bayer HealthCare Pharmaceuticals. Bayer in organizacije bolnikov so imeli pri določanju koncepta, izvedbe in vsebine skupen uredniški nadzor.