O-STA

Southco s podporo Rimini Streeta v globalno širitev sistema SAP ECC 6.0

Uspešna širitev v Združenem kraljestvu in v Aziji delno financirana s prihranki prehoda na Rimini Street podporo

ORLANDO, Florida.--(BUSINESS WIRE)-- Konference SAP SAPPHIRE NOW 2013 - Rimini Street, Inc., vodilno podjetje na področju storitev zunanjega vzdrževanja in podpore za poslovno programsko opremo podjetij SAP AG (NYSE:SAP) in Oracle Corporation (NASDAQ: ORCL), ki vključuje opremo Siebel, PeopleSoft, JD Edwards, E-Business Suite, Oracle Database in Hyperion, je danes sporočilo, da je Southco, eden izmed vodilnih mednarodnih ponudnikov okovja in opreme za fizični dostop, pred kratkim zaključil prvo fazo strateške globalne SAP širitve s podporo Rimini Streeta za sistem SAP ECC 6.0. Southco tako kot na stotine drugih podjetij po vsem svetu zunanjo podporo Rimini Streeta uporablja za znižanje stroškov podpore za do 90 odstotkov ob hkratni širitvi implementacije in uporabe poslovne programske opreme za dosego poslovnih ciljev. Uporabniki storitev Rimini Streeta, tudi Southco, lahko posledično precejšnje prihranke iz naslova zunanje podpore uporabijo za financiranje pomembnih poslovnih in informacijskih izboljšav, ki neposredno vplivajo na njihovo konkurenčno sposobnost na globalnem trgu.

Stroški vzdrževanja programske opreme so bili za Southco druga najvišja postavka med IT izdatki

Southco ima po vsem svetu več deset tisoč strank v različnih panogah, med drugim v letalski in avtomobilski industriji, industriji izdelkov za široko potrošnjo in v zdravstvenem sektorju. Podjetje je svojo trenutno aplikacijo SAP ECC 6.0 v Severni Ameriki implementiralo leta 2008 za podporo ključnim poslovnim procesom, vključno s proizvodnjo, upravljanjem nabavne verige, prodajo in distribucijo ter financami in z namenom globalne implementacije enotne verzije SAP v vseh Southco lokacijah po svetu. Kmalu po začetku globalne recesije je Southcov glavni izvršni direktor za informatiko Brice Salle odložil širitev, da bi medtem ocenil vrednost vsakega dolarja v njegovem IT proračunu. Pri tem je ugotovil, da so stroški vzdrževanja programske opreme druga najvišja postavka v IT proračunu. Po analizi Rimini Streetove zunanje podpore leta 2009 se je Southco odločil, da za podporo sistema SAP ECC 6.0 zamenja SAP za Rimini Street.

S prihranki do širitve globalne implementacije SAP sistema v Združeno kraljestvo in Azijsko-pacifiško regijo

S prehodom na Rimini Street je Southco takoj zmanjšal letne stroške vzdrževanja SAP sistema za 50 odstotkov. Skupne prihranke so še povečali z znižanjem stroškov podpore in vzdrževanja, povezanih s tradicionalno podporo ponudnikov programske opreme, saj so prešli na Rimini Streetov bolj učinkovit in prilagojen program podpore, ki vključuje 24X7X365 premium storitve, izbranega primarnega podpornega inženirja (PSE), brezplačno podporo za prilagoditve, ter vsaj desetletno podporo za obstoječe različice brez obveznosti nadgrajevanja, dodatnih stroškov vzdrževanja ali dodatnih sredstev za administracijo, ki jih zahteva podpora za programsko opremo drugih ponudnikov. Precejšnji prihranki zaradi zunanje podpore Rimini Streeta so Southcu omogočile, da leta 2010 financira in nadaljuje projekt globalizacije, ki je bil za podjetje visoka prioriteta. Southco je implementacijo v Združenem kraljestvu zaključil leta 2011, čemur je sledila uspešna implementacija na štirih lokacijah na Kitajskem, Tajvanu in v Hongkongu julija 2012.

"Globalna prepoznavnost in odzivnost na potrebe naših strank sta ključni komponenti Southcovega poslovnega modela in tudi razlog, zakaj je ta globalizacijski projekt najvišja prioriteta za podjetje. Rimini Street je pomemben partner, ki nam pomaga pri uspešnem dokončanju globalizacije naše SAP platforme brez vpliva na poslovanje ali naše stranke," je dejal Salle. "Naše notranje kapacitete smo lahko osredotočili na implementacijo v Združenem kraljestvo in Aziji, pri tem pa smo se lahko zanesli na to, da naša PSE in Rimini Street ekipa zagotavlja stabilnost in podporo SAP platforme".

Southco trenutno načrtuje naslednjo fazo globalne implementacije enotne platforme, in sicer v svoji največji enoti na Kitajskem prihodnje leto. Poleg tega so v načrtu še implementacije v drugih enotah v Aziji, vključno s Korejo, Japonsko, Avstralijo in Indijo.

Rimini Street še naprej raste kot vodilni ponudnik storitev zunanje podpore v panogi

Rimini Street je za zunanjega ponudnika podpore izbralo več kot 600 globalnih podjetij in družb iz seznama Fortune 500, srednje velikih podjetij in institucij javnega sektorja po vsem svetu, in to z namenom financiranja in uvajanja izboljšav, ki pomagajo okrepiti učinkovitost celotne organizacije. Med strankami je 71 podjetij iz seznama Fortune 500 in 15 iz seznama Global 100, trenutno pa nudimo podporo poslovanju strank v več kot 70 državah in imamo kapacitete za podporo v 200 državah.

"Southco je dober primer tega, kako lahko organizacija, ki preide na Rimini Street, prihranke pri podpori uporabi za financiranje implementacije novih funkcij, razširi sistemske kapacitete na nova geografska področja, poslovne enote in podružnice, in financira nove iniciative, ki neposredno vplivajo na dobičkonosnost," je dejal Seth Ravin, glavni izvršni direktor Rimini Streeta. "Stranke Rimini Streeta so inovativne organizacije, ki si nenehno prizadevajo za izboljšanje poslovanja in ob tem stroškovno optimizirajo uporabo obstoječe programske opreme Oracle in SAP. Na stotine strank Rimini Street uživa najvišjo raven podpore, in to ob 90-odstotnih prihrankih pri skupnih stroških podpore."

O podjetju Rimini Street, Inc.

Rimini Street je vodilni ponudnik storitev za zunanjo podporo poslovne programske opreme. Podjetje na novo definira koncept storitev poslovne podpore z inovativnim in nagrajenim programom, ki imetnikom licenc Oracle in SAP omogoča prihranek tudi do 90 odstotkov pri skupnih stroških podpore v desetih letih in 50 odstotni prihranek na letnih stroških podpore. Stranke lahko vsaj deset let ostanejo na obstoječi različici programske opreme brez zahtevanih posodobitev ali migracij. Na stotine globalnih, Fortune 500 in srednje velikih podjetij ter javnih ustanov iz skoraj vseh sektorjev je izbralo Rimini Street kot zaupanja vrednega in neodvisnega ponudnika podpore. Za več informacij obiščite www.riministreet.com ali pokličite 888-870-9692 (iz ZDA) ali +1 702-839-9671 (iz drugih držav).

Ime Rimini Street in logotip Rimini Street sta registrirani blagovni znamki podjetja Rimini Street, Inc. Vsa druga podjetja in imena izdelkov so lahko blagovne znamke drugih lastnikov. Avtorske pravice © 2013. Vse pravice pridržane.

Kontakti
Rimini Street, Inc.
Alma Park, +1 323-229-7282
apark@riministreet.com


Vir: Rimini Street, Inc.

Omogoča Business Wire

To izjavo za javnost si lahko v izvirnem jeziku ogledate na spletu na:
http://www.businesswire.com/news/home/20130514005765/en