O-STA

Državno tekmovanje iz konstruktorstva in tehnologij obdelav

Prihajajoči konec tedna v Zvezi za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) pripravljajo Državno tekmovanje iz konstruktorstva in tehnologije obdelav, ki bo potekalo v soboto, 18. maja 2013, na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 16.

Državno tekmovanje iz konstruktorstva in tehnologij obdelav za učence osnovnih šol in deloma tudi za predšolske otroke v ZOTKS organiziramo že od leta 1992. Namen tekmovanja je širjenje znanja o tehniških dosežkih in popularizacija njihove uporabe tudi skozi tehnične dejavnosti, spodbujanje mladih k inovativnosti in ustvarjalnosti ter odkrivanje mladih, ki imajo kvalitete, potrebne za tehnične poklice (ročne spretnosti, prostorska predstavljivost, estetski čut itd.).

Izbirna (regijska) tekmovanja so v letošnjem letu potekala 12. aprila 2013 na sedmih šolah po Sloveniji, skupno pa je sodelovalo 673 tekmovalcev. Državnega tekmovanja se bo v soboto udeležilo 168 najboljših tekmovalcev, ki se bodo pomerili za zlata in srebrna priznanja na različnih tekmovalnih področjih. Vabimo vas, da se udeležite otvoritve tekmovanja, ki bo ob 9:30, tekmovanje pa bo potekalo med 10:00 in 11:30.

Za vse dodatne informacije o tekmovanju se lahko obrnete na Mijo Kordež (01 42 50 775, mija.kordez@zotks.si).

Program ZOTKS sofinancirajo: Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Urad Republike Slovenije za mladino ter drugi.