O-STA

Tudi Europe Direct Maribor bo na Lentu

Festival Lent je eden najboljših kulturnih festivalov v vseevropskem merilu. V letu 2012 je bil sofinanciran iz Programa Kultura GD za izobraževanje in kulturo Evropske komisije. Na razpisu je bilo izbranih 14 festivalov iz hude konkurence 274 prijavljenih; še več, zbral je vse možno točke na razpisu. Iz tega vidika bo v sklopu Art Kampa prisotna tudi Informacijska točka Evropske komisije z infromacijami o Kultura razpisu in na splošno o evropski uniji. Zraven brezplačnih publikacij, bomo imeli tudi promocijski material, ki ga bo prejel vsak, ki bo izrazil svoje mnenje o prihodnosti EU...

Na prizorišču Art Kamp bomo prisotni med 21. in 25. junijem, med 16. in 20. uro.

Lent je hkrati največji slovenski festival in eden največjih poletnih festivalov v Evropi. Začne se konec junija in traja dva tedna (skoraj do sredine meseca julija). Odvija se v Mariboru, na obrežju Drave, ki se imenuje Lent. Prvi festival je bil organiziran leta 1986, po obnovi stavbnega fonda ob Dravi. Danes poteka na več odrih hkrati in ponuja koncerte popularne, klasične, etno glasbe in jazza, kantavtorske večere, večere šansonov, raznovrstne predstave (gledališke, lutkovne, plesne), kreativne delavnice za otroke, športne prireditve, Stand up komedijo in posamezne festivale (folklorni festival Folkart, festival Jazzlent ter festival uličnega gledališča). Danes potekajo prireditve na več kot 30 prizoriščih po celotnem mestu. Po zadnjih statističnih podatkih iz leta 2011 , je festival imel 496 prireditev, obiskalo pa ga je 650.000 ljudi.

Na festivalu bomo imeli info kotiček Evropske unije in tako informirali mimoidoče o sami Evropski uniji, dodatno pa bomo vsak dan posvetili predstavitvi različnih virov financiranja in razpisov za takšne festivale in druge projekte.

Več o Festivalu Lent: http://www.festival-lent.si/