O-STA

NIKE napovedal strateške spremembe v vodstvu podjetja

Prededenik Nike znamke Charlie Denson leta 2014 v pokoj

BEAVERTON, Oregon --(BUSINESS WIRE)-- Podjetje NIKE, Inc. je sporočilo, da Charlie Denson, od leta 2006 predsednik oddelka NIKE Brand (znamka Nike) in 34-letni veteran znamke Nike, januarja 2014 odhaja v pokoj. V sklopu Densonove odločitve za upokojitev je podjetje prav tako napovedalo strateške spremembe v svoji ekipi za strateško upravljanje, kar je del dolgoročne organizacijske strategije podjetja v smislu prilagajanja poslovanja za zagotavljanje nadaljnje rasti. Spremembe odražajo osredotočenost podjetja na stranke, s tem ko pospešujejo inovacije, izboljšujejo oblikovanje, povezujejo odličnost izdelkov in njihovega trženja, optimizirajo tržne strategije in dajejo več pozornosti zmožnosti dobaviteljske verige in izdelovanja.

S 1. julijem 2013 bo Trevor Edwards, trenutno izvršni podpredsednik oddelka za upravljanje znamke in kategorij postal novi predsednik segmenta NIKE Brand, ki vodi vse kategorijske in geografske poslovne enote, znamko Jordan, Action Sports, ki vključuje Hurley International LLC, Digital Sport in upravljanje z znamko po vsem svetu. Ekipa, ki bo poročala Edwardsu, bo organizirana z namenom optimiziranja integriranega tržišča in bo odslej vključevala Nike prodajo na debelo, na drobno in elektronske tržne operacije.

Eric Sprunk, ki je trenutno izvršni podpredsednik oddelka za trženje in izdelke, bo postal glavni poslovni direktor Nike, odgovoren za vso proizvodnjo, vire, IT in naročila podjetja. V tej vlogi bo Sprunk prav tako še naprej nadzoroval prizadevanja podjetja za več inovacij v dobaviteljski verigi. Hans van Alebeek bo ostal izvršni podpredsednik za globalne operacije in tehnologijo in bo poročal Sprunku.

Jeanne Jackson, ki je trenutno predsednica oddelka Direct-to Consumer (neposredno do potrošnika), bo postala predsednica za izdelek in trženje, ki vodi Nike program proizvodov in trženja. Jacksonova bo odgovorna za strategijo za izdelavo vse obutve, tekstila in opreme za podjetje in bo vodila trženje izdelkov na svetovnem trgu.

Thomas Clarke, trenutno predsednik oddelka za razvoj novega poslovanja, bo postal predsednik za inovacije. Vodil bo ekipo za napredne inovacije izdelkov in ekipo SB&I za trajnostno poslovanje in inovacije. Hannah Jones bo ostala podpredsednica SB&I in bo še naprej poročala Parkerju o strategijah, povezanih s trajnostno in delovnimi praksami.

Edwards, Sprunk, Jackson in Clarke bodo poročali neposredno Marku Parkerju, izvršnemu direktorju Nike, skupaj z drugimi trenutnimi neposrednimi poročili Parkerju, med drugim s strani Hilary Krane, ki postaja izvršna podpredsednica, glavna administrativna direktorica in splošna svetovalka, Dona Blaira, izvršnega podpredsednika in glavnega finančnega direktorja, Davida Ayrea, izvršnega podpredsednika oddelka za globalne človeške vire, Johna Slusherja, izvršnega podpredsednika oddelka za globalno športno trženje, Jima Calhouna, predsednika in izvršnega direktorja Converse, Johna Hokea, podpredsednika za globalno oblikovanje, in Tinkerja Hatfielda, podpredsednika oddelka za kreativne koncepte.

"Charlijev prispevek Nike je izjemno pomemben in je pomagal zgraditi znamko po vsem svetu. Z njim sem delal več kot 30 let in pogrešal ga bom," je povedal Parker. "Pripravljeno imamo premišljeno strategijo za nasledstvo in sestavili smo visoko izkušeno, na potrošnike naravnano ekipo za izvršno upravljanje, ki ima znanje, ostroumnost in poznavanje znamke, potrebno za nadaljnjo trajno rast Nike na dolgi rok." *

Do upokojitve januarja 2014 bo Deson tesno sodeloval s Parkerjem in tako pomagal pri obvladovanju prehoda.

DODATNE SPREMEMBE V UPRAVI

Podjetje je napovedalo še nekaj dodatnih sprememb na najvišjih mestih v upravi.

Gary DeStefano, predsednik globalnih operacij, se je po 31 letih v podjetju odločil za upokojitev. Ta nastopi 29. julija 2013. S 1. julijem bo Elliott Hill, podpredsednik in generalni direktor za Severno Ameriko, postal predsednik oddelka za geografske vidike in prodajo. Jayme Martin, podpredsednik in generalni direktor oddelka za globalne kategorije. Oddelek NIKE Golf bo odslej poročal Martinu. Christiana Shi, podpredsednica oddelka za elektronsko trženje, bo postala predsednica oddelka Direct-to Consumer (neposredno do potrošnika), ki vodi prodajo na drobno in e-tržne projekte Nike. Hill, Martin in Shi bodo poročali neposredno Edwardsu.

"Rad bi se zahvalil Garyju za njegovo vodenje, posebej za pomembno vlogo, ki jo je imel pri izgradnji naše geografske strukture po svetu in za njegovo predanost podjetju. Zelo cenimo njegov prispevek in vlogo, ki jo je imel pri vzgoji nove generacije vodij pri Nike," je povedal Parker.

Potem ko Hill prevzame svojo novo vlogo, bo Joaquin Hidalgo, podpredsednik in generalni direktor za hitro rastoče trge, postal podpredsednik in generalni direktor za Severno Ameriko in Roland Wolfram, podpredsednik in generalni direktor oddelka Nike nogomet, bo postal podpredsednik in generalni direktor za hitro rastoče trge. Hidalgo in Wolfram bosta poročala Hillu.

Potem ko Martin prevzame svojo novo vlogo, bo Patrick Seehafer, podpredsednik in generalni direktor sektorja Converse obutve, postal podpredsednik in generalni direktor oddelka Nike tek. Dermonst Cleary, podpredsednik in generalni direktor za Nike športna oblačila, bo postal podpredsednik in generalni direktor Nike nogomet. Dirk-Jan van Hameren, podpredsednik za Nike športna oblačila v zahodni Evropi, bo postal Nike podpredsednik in generalni direktor za Nike športna oblačila. Seehafer, Cleary in van Hameren bodo poročali Martinu.

O podjetju Nike

NIKE, Inc., s sedežem blizu Beavertona v ameriški državi Oregon, je vodilni svetovni oblikovalec, prodajalec in distributer športne obutve, oblačil in opreme za široko paleto športov in fitnes aktivnosti. Med hčerinska podjetja v polni lasti Nike spadata Converse, ki oblikuje, trži in distribuira športno obutev življenjskega sloga, oblačila in opremo, ter Hurley International, ki oblikuje, trži in distribuira obutev za deskanje in mladino, oblačila in opremo. Več informacij je na voljo na www.nikeinc.com

* Označeni odstavki vsebujejo napovedovalne izjave, ki so predmet tveganj in negotovosti, ki bi lahko povzročile bistvene spremembe dejanskih rezultatov. Omenjena tveganja in negotovosti so občasno specificirana v poročilih, ki jih Nike predloži ameriški agenciji za trg vrednostih papirjev, vključno z obrazci 8-K, 10-Q, in 10-K. Nekatere napovedovalne izjave v tem sporočilu zadevajo spremembe v prihodnjih naročilih, ki niso nujno pokazatelj sprememb v celotnih prihodkov v prihodnjih obdobij, saj lahko na njih vpliva mešanica terminskih pogodb in "takojšnih" naročil, nihanja tečajnih vrednosti, odpovedi naročil, popusti in vračila, ki lahko močno nihajo od četrtletja do četrtletja, in ker v pomemben deležu poslovanja ni poročanja o naročilih, temelječih na terminskih pogodbah.

Kontakti
NIKE, Inc.

Mediji:
Kellie Leonard, 503-671-6171
ali
vlagatelji:
Kelley Hall, 503-532-3793

Vir: NIKE, Inc.