O-STA

NIKE, Inc. oznanja prodajo znamke Umbro skupini Iconix Brand Group

24. oktober 2012

BEAVERTON, ZDA - (BUSINESS WIRE) - NIKE, Inc. (NYSE: NKE) je danes sporočil, da je bil dosežen končni sporazum o prodaji pridružene znamke Umbro skupini Iconix Brand Group, Inc.(NASDAQ: ICON) za 225 milijonov ameriških dolarjev. Transakcija bo po pričakovanjih zaključena do konca 2012.

NIKE, Inc. je svoj namen o deinvesticiji Umbra in Cole Haan z namenom, da bi se lahko bolj učinkovito posvetil rasti znamk NIKE, Jordan, Converse in Hurley, sporočil 31. maja 2012.

"Deinvestiranje iz kateregakoli podjetja je težka odločitev, vendar nam bo to omogočilo, da se posvetimo priložnostim z največjim potencialom rasti," je dejal predsednik in izvršni direktor NIKE, Inc. Mark Parker. "Umbro ima lepo tradicijo, a končno, z ozirom na razvoj naše strategije, menimo, da Nike Football lahko zadosti potrebam nogometašev na igrišču in izven njega."

"Umbro je prava, pristna nogometna znamka, z zvestimi uporabniki po vsem svetu in zelo smo veseli, da jo lahko vključimo v naš portfelj kultnih znamk," je povedal Neil Cole, izvršni direktor Iconix Brand Group. "Umbro je vznemirljiva pridobitev z več kot 30 koncesionarji v več kot 100 državah z zvestimi privrženci. Veselimo se sodelovanja s svojimi mednarodnimi partnerji, da ohranimo in razširimo bogato tradicijo Umbra," je dodal Cole.

O NIKE, Inc.

Podjetje s sedežem v bližini mesta Beaverton v ameriški zvezni državi Oregon, je vodilni svetovni oblikovalec, prodajalec in distributer obutve, oblačil, opreme in dodatkov za širok nabor športov in športnih aktivnosti. Hčerinska podjetja v stoodstotni lasti NIKE vključujejo Cole Haan, ki oblikuje, prodaja in distribuira razkošno obutev, torbice, dodatke in plašče; Converse Inc., ki oblikuje, prodaja in distribuira športno obutev, oblačila in dodatke; in Hurley International LLC, ki oblikuje, prodaja in distribuira obutev, oblačila in dodatke za adrenalinske športe in vsakdanje življenje. Za več informacij pojdite na www.nikeinc.com in postanite sledilec @Nike.

O Iconix Brand Group, Inc.

Iconix Brand Group, Inc. ima v lasti, daje koncesije za in prodaja rastoč portfelj znamk, vključno z: CANDIE'S (R), BONGO (R), BADGLEY MISCHKA (R), JOE BOXER (R), RAMPAGE (R), MUDD (R), MOSSIMO (R), LONDON FOG (R), OCEAN PACIFIC (R), DANSKIN (R), ROCAWEAR (R), CANNON (R), ROYAL VELVET (R), FIELDCREST (R), CHARISMA (R), STARTER (R), WAVERLY (R), ZOO YORK (R) in SHARPER IMAGE (R). Ob tem pa ima Iconix še deleže v znamkah ARTFUL DODGER (R), ECKO (R), MARC ECKO (R), ED HARDY (R) MATERIAL GIRL (R), PEANUTS (R), in TRUTH OR DARE. Koncesije za svoje znamke ima cela mreža vodilnih prodajalcev na drobno in izdelovalcev, ki posegajo v vse pomembne segmente maloprodajne distribucije - od trga luksuznih izdelkov do množične porabe tako v ZDA kot drugje po svetu. Z lastnimi oddelki za razvoj poslovanja, maloprodajno trženje, marketing in odnose z javnostjo, Iconix svoje znamke upravlja s prizadevanjem, da se kupci zavedajo sojih pravic.

Fotografije/multimedijska galerija na voljo na: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50452457&lang=en

Kontakti

Iconix Brand Group

Maria Dolgetta

+1 212 819 2084

mdolgetta@iconixbrand.com

ali

NIKE, Inc.

Charlie Brooks

+1 503 532 8759

charlie.brooks@nike.com

ali

Umbro

Catherine Rees

+44 161 492 2005

Catherine_rees@umbro.com

Vir: NIKE, Inc.

Pametna multimedijska galerija

Logo

Grafika

Distribuira Business Wire

Sporočilo in drugo gradivo je na voljo na:

http://www.businesswire.com/news/home/20121024005853/en