O-STA

NIKE, Inc. napovedal prodajo Cole Haan podjetju Apax Partners

16. nov. 2012, 14:00 UTC

BEAVERTON, Oregon, ZDA --(BUSINESS WIRE)-- NIKE, Inc. (NYSE:NKE) je danes sporočil, da je sprejel dokončno odločitev, da proda svojo povezano znamko Cole Haan podjetju Apax Partners za 570 milijonov dolarjev. Posel naj bi bil po pričakovanjih zaključen v začetku leta 2013.

"Odločitev, da prodamo Cole Haan, nam bo omogočila, da se še močneje osredotočimo na priložnosti z najvišjim potencialom za velike dobičke, in da zagotovimo, da znamke v portfelju NIKE, Inc. kar najbolje dopolnjujejo znamko NIKE," je povedal Mark Parker, predsednik in direktor NIKE, Inc.

Alex Pellegrini, partner v prodajni in potrošniški ekipi Apax, je dejal: "Veselimo se povezovanja s podjetjem Jack Boys, da okrepimo znamko Cole Haan tako v ZDA kot drugod po svetu. Cole Haan je legendarna znamka, ki je zelo privlačna za potrošnike, in verjamemo, da bo v prihodnosti prinesla še več priložnosti. Veselimo se vlaganja v podjetje, da bomo to rast tudi dosegli."

NIKE, Inc. je 31. maja 2012 napovedal, da namerava prodati znamki Umbro in Cole Haan, da okrepi fokus na rasti znamk NIKE, Jordan, Converse in Hurley. Prodajo znamke Umbro skupini Iconix Brand Group je napovedal 24. oktobra.

O podjetju NIKE, Inc.

NIKE, Inc., ki ima sedež blizu Beavertona v ameriški zvezni državi Oregon, je vodilno podjetje na svetu za oblikovanje, trženje in distribucijo lastne športne obutve, oblačil, opreme in dodatkov za širok nabor športov in dejavnosti fitnessa. Hčerinske družbe v polni lasti NIKE so med drugim Converse Inc., ki oblikuje, trži in distribuira športno obutev, oblačila in dodatke, ter Hurley International LLC, ki oblikuje, trži in distribuira obutev, oblačila in dodatke za adrenalinske športe in mladinski življenjski slog. Za več informacij obiščite www.nikeinc.com in sledite @Nike na Twitterju.

O podjetju Apax Partners

Apax Partners je ena vodilnih investicijskih skupin z zasebnim kapitalom na svetu. Deluje globalno in ima več kot 30-letne izkušnje z naložbami. Skladi v okviru Apax Partners skupno upravljajo s preko 35 milijardami dolarjev. Ti skladi zagotavljajo dolgoročno zasebno financiranje za izgradnjo in krepitev svetovnih družb. Skladi v okviru Apax Partners globalno investirajo v družbe v sektorjih tehnologija in telekomunikacije, prodaja in potrošnja, mediji, zdravstvo ter finančne in poslovne storitve. Za več informacij o podjetju Apax obiščite www.apax.com.

Slike/Multimedijska galerija na voljo na naslovu: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20121116005463/en/

Kontakti

NIKE, Inc.
Mediji: Mary Remuzzi (mary.remuzzi@nike.com) +1 503 532 8767
Investitorji: Gavin Lindberg (gavin.lindberg@nike.com) + 1 503 671 8178


Apax
Apax Partners
Ben Harding / Georgiana Brunner
Tel.: +44 (0)20 7872 6401 / 6429
E-pošta: communications@apax.com
Vprašanja znotraj ZDA
Kekst and Company
Todd Fogarty
Tel.: +1 212 521 4854
E-pošta: todd-fogarty@kekst.com

Vir: NIKE, Inc.

Pametna multimedijska galerija

Grafika

Logo

To izjavo za javnost si lahko v angleščini ogledate na spletni strani:
http://www.businesswire.com/news/home/20121116005463/en