O-STA

NIKE predstavil opremo za brazilsko reprezentanco za 2014

24. november 2013, 20:59 UTC

Nova oprema za Seleção s tehnologijo in inovacijami za največji nogometni dogodek

RIO DE JANEIRO --(BUSINESS WIRE)-- NIKE (NYSE:NKE) je danes na dogodku v Riu de Janeiru predstavil novo opremo za brazilsko reprezentanco. Oprema, ki jo bodo gostitelji uporabljali prihodnje poletje, združuje inovacije na področju zmogljivosti, kulturne reference pri oblikovanju in okolju prijazne materiale.

"Ustvarjanje opreme je za NIKE ena izmed najbolj častnih nalog," je dejal vodja blagovne znamke NIKE Trevor Edwards. "To ni samo dres za igralce, predstavlja tudi zgodovino brazilskega nogometa, pet zvezd, romantiko igre in upanje celotnega naroda."

Oprema pripomore k boljši igri z reguliranjem telesne temperature, tako da se igralci ne pregrevajo. Tehnologija NIKE Dri-FIT vlago odvaja stran od kože in na zunanjo stran tkanine, kjer hitreje izhlapi, lasersko izrezane luknjice in posebej oblikovana mreža na ključnih delih, kjer se ustvarja največ toplote, pa omogočata večjo prepustnost in izboljšata pretok zraka.

V skladu z zavezo družbe NIKE vrhunskim rezultatom in manjšemu vplivu na okolje so majice, hlače in prvič v opremi za reprezentanco tudi nogavice narejeni iz tkanine, ki vsebuje reciklirane plastenke. Oprema za vsakega igralca je izdelana iz povprečno 18 recikliranih plastenk. Od leta 2010 je NIKE s to tehnologijo preprečil odlaganje skoraj dveh milijard plastenk, kar je dovolj, da prekrije več kot 2800 nogometnih igrišč standardne velikosti.

"Za nas je vključevanje okoljske trajnosti ključni del oblikovalskega in razvojnega procesa," je dejal kreativni direktor NIKE Football Martin Lotti. "Naš cilj je, da naredimo opremo, ki bo ustrezala igralcem in bo dobra za naš planet."

Oblikovalci so uporabili tridimenzionalne slike teles vseh članov brazilske reprezentance. Tako so ustvarili drese, ki so bolje telirani, kar izboljšuje počutje in telesu omogoča, da se v dresu naravno giba.

NIKE-jeva oblikovalska ekipa je izkoristila edinstveno brazilsko ustvarjalnost in je pri oblikovanju nove reprezentančne opreme skušala vključiti edinstvene in raznolike kulture naroda, pri tem pa ohraniti kulturo in tradicijo klasičnega rumenega dresa.

"Brazilski dres za domače tekme je kot državna zastava: simbolizira državo in njene ljudi," je dejal Lotti. "Želeli smo ustvariti spoj čudovite hitrosti nogometa in brazilske kulture, ob tem pa ohraniti to, kar oprema za domače tekme predstavlja".

Dres ima izrez v obliki črke Y, ki zgleda udobno in ga je tudi udobno nositi. Hlačke so v klasični modri brazilski barvi (varsity royal) z belo črto. Dres je preprost in ikoničen, kroj je ožji in na podlagi analize bolj teliran, in to z namenom, da izboljša gibljivost in udobje.

Brazilski grb je posodobljen in rahlo povečan, dodan mu je lesketajoč val zlate barve, ki ustvari bleščeč učinek. Za grbom na notranji strani dresa je slogan "Nascido para jogar futebol", kar v brazilski portugalščini pomeni "Rojen za igranje nogometa".

NIKE je sodeloval tudi z brazilskim oblikovalcem Brunom Bigom, ki je ustvaril znak ponosa na notranjosti hrbtne strani dresa: majhen motiv rumenega kanarčka, ki predstavlja "Canarinho", vzdevek, ki ga ima ekipa, ko na domačih tekmah igra z rumenimi dresi.

"Nositi 'amarelinho' je zame in za moje soigralce čast," je dejal brazilski zvezdnik Neymar. "Brazilija je za nogomet prav posebna država, želimo si igrati najbolje in zmagati za svojo državo. Ta oprema nam bo pri tem pomagala, tako s tehnologijo kot z inspiracijo, ki jo daje."

Celo imena in številke na vsakem dresu so pozorno oblikovana z mikroskopskimi luknjicami za odvajanje vlage in hlajenje. Pisava imena in številke je oblikovana po navdihu klasičnih pisav, ki se uporabljajo na brazilskih ročno naslikanih uličnih plakatih. Vsi dresi, ki jih nosijo igralci in so naprodaj v Braziliji, so tudi narejeni v Braziliji.

Oprema brazilske reprezentance bo na voljo v NIKE trgovinah in na nike.com od 24. novembra v prednaročilu in od 5. decembra v redni prodaji po vsem svetu.

Več informacij je na voljo na www.nikeinc.com.


O NIKE, Inc.

Družba NIKE, Inc., ki ima sedež blizu Beavertona v ameriški zvezni državi Oregon, je vodilno podjetje na svetu za oblikovanje, trženje in distribucijo lastne športne obutve, oblačil, opreme in dodatkov za širok nabor športov in fitnesa. Hčerinske družbe v izključni lasti družbe NIKE so med drugim Converse Inc., ki oblikuje, trži in distribuira športno obutev za prosti čas, oblačila in dodatke, ter Hurley International LLC, ki oblikuje, trži in distribuira obutev, oblačila in dodatke za deskanje in mladinski življenjski slog. Več informacij o družbi NIKE, njeni finančni izkazi in druge finančne informacije so na voljo na http://investors.nikeinc.com, posamezniki pa nam lahko sledite tudi na Twitterju na @Nike.

Fotografije/multimedijska galerija: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20131124005028/en/


Kontakti

NIKE, Inc.
New York Media Relations
212-367-4447

Vir: NIKE, Inc.


Pametna multimedijska galerija

Foto 1
Luiz Gustavo je danes v Riu predstavil NIKE-jevo novo opremo za brazilsko reprezentanco (Foto: Business Wire)

Foto 2
Luiz Gustavo je danes v Riu predstavil NIKE-jevo novo opremo za brazilsko reprezentanco (Foto: Business Wire)

Foto 3
NIKE-jeva nova oprema za brazilsko reprezentanco, ki jo bodo gostitelji nosili prihodnje poletje, združuje inovacije za izboljšanje igre, oblikovalske rešitve s kulturnimi referencami in okoljsko trajnost (Foto: Business Wire)

Foto 4
NIKE-jeva nova oprema za brazilsko reprezentanco, ki jo bodo gostitelji nosili prihodnje poletje, združuje inovacije za izboljšanje igre, oblikovalske rešitve s kulturnimi referencami in okoljsko trajnost (Foto: Business Wire)


Omogoča Business Wire


Ta izjava za javnost in multimedijske vsebine so na voljo na spletu na:
http://www.businesswire.com/news/home/20131124005028/en