O-STA

Maestral sprejema prve goste

Pržno, 24. julija 2002 - Hotel Maestral v Miločeru, ki ga je novogoriški HIT lansko leto kupil od HTP Budvanska rivijera, te dni sprejema prve goste. Prva faza prenove in širitve kompleksa je zaključena. Včerajšnje novinarske konference sta so se udeležili tudi črnogorski minister za turizem, g. Predrag Nenezić, slovenski veleposlanik v Beogradu, g. Borut Šuklje in konzul Republike Slovenije v Črni gori, g. Štefan Cigoj.

Julija lani je HIT s HTP Budvanska rivijera podpisal pogodbo o nakupu hotela Maestral s pripadajočim zemljiščem v vrednosti 9,5 milijona DEM. Decembra 2001 je registriral podjetje HIT Montenegro, ki se je prijavilo na razpis vlade Črne gore za podelitev koncesije za prirejanje iger na srečo. Izpolnjeval je vse pogoje, zato je vlada Republike Črne gore konec januarja s HIT Montenegro podpisala koncesijsko pogodbo za prirejanje iger na srečo za obdobje 10 let. Januarja letos je bila izdelana projektna dokumentacija, z vpisom v zemljiško knjigo 18. marca letos pa je HIT postal pravnomočni lastnik kompleksa maestral, kar je predstavljalo pogoj za začetek del. V marcu so se začele priprave na gradnjo, ureditev gradbišča z vso potrebno infrastrukturo, demontažo stare opreme, prevzemanje zaposlenih in druge potrebne aktivnosti za začetek 1. faze projekta.

Do danes je opravljena celotna rekonstrukcija hotelskih sob, hodnikov in dvigal, dograjene so bile nočitvene zmogljivosti in povezava z depandansami v hotelsko celoto. Prvi gostje so prišli 20. julija, v teh dneh se hotel polni s turisti iz 12 držav (Jugoslovani, Rusi, Ukrajinci, Jordanci, Danci, Angleži, Nemci, Slovenci in drugimi). Po prvi fazi ima hotel 171 sob in 9 apartmajev s 348 ležišči. Trenutno ima hotel 54 zaposlenih, približno toliko je tudi sezonskih delavcev.

Druga faza prenove in širitve se bo nadaljevala konec oktobra. Takrat bodo zgradili novo recepcijo, kuhinjo, nove restavracije, prostore za wellness programe, notranji in zunanji bazen, konferenčni center, igralnico in uredili okolico hotela. V sklopu druge faze bo v celoti zgrajena tudi nova infrastruktura v kletnem delu objekta.

Obnova, ki bo zaključena do konca pomladi 2003, bo obstoječem kompleksu dodala okoli 4500 kvadratnih metrov novih površin. Maestral, Resort & Casino, Montenegro, bo visoko kakovostni hotelski kompleks s štirimi zvezdicami, ki bo poleg hotelskega udobja ponujal tudi igre na srečo in konferenčni turizem. Maestral bo namenjen zahtevnejšim gostom in bo deloval vse leto.