O-STA

Še 20 prostih mest - rok je 1. avgust 2013, dvigni roko in se prijavi!

Mestni parlament mladih je program Evropske prestolnice mladih Maribor 2013, ki ga izvaja Zavod PIP. Program predstavlja simulacijo Evropskega parlamenta. Namen programa je spodbujati participacijo mladih v demokratičnih sistemih odločanja, pri čemer se bo čim več odločitev in aktivnosti prepustilo prav mladim. Mlade želimo seznaniti z delovanjem Evropskega parlamenta, jim dati možnost artikuliranja problemov in predlaganja ukrepov za rešitev le-teh. Parlament bo deloval po odborih, kjer se bosta obravnavali temi zaposlovanja in neposredne demokracije. Dokažite, da mladi niste apolitični, da imate voljo sodelovati in da vam ni vseeno za vašo prihodnost.

Vabimo vse mlade med 19. in 29. letom starosti, da se prijavijo in postanejo eden izmed 50-ih mladih poslancev, ki bodo razpravljali o aktualnih lokalnih tematikah, izpostavljali probleme in poskušali najti rešitve zanje. Mladi poslanci se bodo tekom dela srečali z evropskimi poslanci, poskrbljeno bo pa tudi za družabne dogodke, kjer se bodo mladi lahko bolje spoznali.

Simulacija se bo začela izvajati septembra 2013 in bo vključevala do 15 zasedanj.

Vsi zainteresirani mladi naj izpolnijo prijavnico na spletni strani http://www.zavodpip.si/mladina/82 in jo skupaj s krajšim motivacijskim pismom pošljejo na elektronski naslov miran.vrbanic@zavodpip.si do 1. avgusta 2013.