O-STA

Spletno računovodstvo osvaja tržišče poslovnih rešitev za majhna podjetja

Spletni poslovni program miniMAX v 1. polletju s 17-odstotno rastjo uporabnikov.

51-odstotna rast prodaje licenc podjetnikom je odlična poslovna priložnost za računovodske servise.

ŠEMPETER PRI GORICI, 6. 8. 2013 - Vse več majhnih podjetij in samostojnih podjetnikov prevzema vodenje poslovanja v svoje roke. To potrjujejo tudi prodajani rezultati podjetja SAOP. Uporabniška skupina podjetnikov, ki sami vodijo poslovanje, se je namreč v zadnjem letu povečala kar za 51 odstotkov in sedaj predstavlja 30 odstotkov uporabnikov miniMAX-a. Hitro se povečuje tudi število podjetnikov, ki naročajo podlicence za poslovni program pri svojem računovodskem servisu. Takih uporabnikov je več za 63 odstotkov, kar pomeni, da so tako podjetniki kot računovodski servisi sprejeli in izkoristili prednosti, ki jih v poslovanju omogoča e-računovodstvo.

Prodajni rezultati za miniMAX potrjujejo njegov sloves najbolj priljubljenega računalniškega programa za majhna podjetja. Samo v letošnjem letu se je njegova uporaba povečala za 17 odstotkov. "Uporaba miniMAX-a raste v vseh treh uporabniških segmentih, pri čemer je predvsem zaradi zniževanja stroškov in želje po natančnejših poslovnih podatkih najbolj izrazita pri podjetnikih," je povedal Sandi Boršo, direktor prodaje in trženja v SAOP. Med razlogi za skokovito rast uporabe miniMAXa med podjetji je še stalna usklajenost poslovanja z zakonskimi spremembami in novostmi, ki jih mnogi konkurenčni ponudniki ne uspejo pravočasno zagotoviti. Poleg tega podjetje stalno skrbi za brezplačne izboljšave progama ter nove funkcionalnosti.

Prenovljen poslovni model priložnost za podjetnike in računovodske servise

Prenovljena ponudba uporabniških paketov miniMAX je dodatno poenostavila in spodbudila uporabo. "Če so v lanskem letu med uporabniki še prevladovali računovodski servisi, so letos uporabniški segmenti glede na število zakupljenih licenc že skoraj poravnani. Iz tega lahko sklepamo, da želijo podjetniki imeti več vpliva na vodenje poslovanja, predvsem na izvajanje rutinskih opravil, in najemajo računovodske servise za izvajanje zahtevnejših nalog, na primer obračune in zaključna poročila ter za poslovno svetovanje," je še pojasnil Boršo.

Skokovita rast uporabe miniMAXa med podjetniki predstavlja poslovno priložnost za vse računovodske servise, ki že uporabljajo oziroma podpirajo miniMAX. Omogoča jim namreč pridobivanje novih strank za različne storitve, tako pri vodenju poslovnih dogodkov, kot pri izdelavi obračunov in zaključnih poročil ter finančno in davčno svetovanje. Poleg tega miniMAX s svojim modelom e-računovodstva povečuje dodano vrednost v računovodskih servisih, saj elektronsko sodelovanje s strankami po eni strani zniža stroške poslovanja, po drugi pa poveča produktivnost.

miniMAX se kot privlačna poslovna rešitev za vodenje poslovanja majhnih podjetij vse bolj uveljavlja tudi v Srbiji in na Hrvaškem. Kot so še poudarili v SAOP-u, rast uporabe njihovih poslovnih rešitev ustvarja nova delovna mesta. Zato v Sloveniji stalno iščejo in zaposlujejo mlade strokovnjake za projektiranje, programiranje in pomoč uporabnikom.

-Konec sporočila-

Fotografija

Tudi manjši podjetniki vse pogosteje želijo spremljati poslovne rezultate preko spletne aplikacije.

O podjetju SAOP

Podjetje SAOP je bilo ustanovljeno leta 1987 in med prvimi na slovenskem tržišču ponudilo lastno programsko opremo. Kot vodilni za razvoj poslovnih programskih rešitev in storitev za računovodske servise, podjetja ter javne ustanove, zaposlujejo več kot 60 visoko izobraženih strokovnjakov. Njihove rešitve uporablja prek 3.700 strank ter več kot 25.000 uporabnikov. Za inovativnost so prejeli že več nagrad državnega in mednarodnega pomena, njihovo pozitivno naravnanost pa potrjujeta tudi certifikat Družini prijazno podjetje ter osvojena nagrada Zlata nit za najboljšega zaposlovalca.

Dodatne informacije

Novinarsko središče - Logotipi SAOP, fotografije, vsebinski članki...

Peter Krkoč, Vodja marketinga in odnosov z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46
5290 Šempeter pri Gorici

M: 031 604 851
E: peter.krkoc@saop.si
F: 05 / 393 81 36
S: www.saop.si