O-STA

VABILO na NOVINARSKO KONFERENCO OB "SVETOVNEM DNEVU KONTRACEPCIJE 2013"

Spoštovani!

Bayer je letos že sedmič pobudnik kampanje "Svetovni dan kontracepcije". Kampanja, ki poteka po vsem svetu s podporo številnih vladnih in nevladnih organizacij, je v prvi vrsti namenjena mladim, pa tudi njihovim staršem, učiteljem in ostalim. Zanje pomeni tudi dodatno možnost za pridobitev informacij o kontracepciji in varni spolnosti, kar jim v prihodnosti omogoča, da se o tako pomembni temi odločajo na podlagi preverjenih informacij in znanja.

Novinarska konferenco ob letošnjem Svetovnem dnevu kontracepcije bo

26. septembra

ob 11. uri

v Hotelu Union.

Prof. dr. Bojana Pinter iz Ginekološke klinike, UKC Ljubljana, bo predstavila rezultate raziskave o spolnem vedenju slovenskih srednješolcev iz leta 2012, ga. Fani Čeh iz Zavoda RS za šolstvo pa bo govorila o pomenu spolne vzgoje v šoli.

Zaradi lažje organizacije dogodka vas prosimo, da svojo prisotnost potrdite na e-naslov: katja.kresse@bayer.com.

Vljudno vabljeni!


PODPORNIKI V LETU 2013 V SLOVENIJI IN V SVETU:


Vladne in nevladne organizacije v Sloveniji:
Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo, Rdeči križ Slovenije, Slovensko društvo za reproduktivno medicino in Združenje ginekologov in porodničarjev Slovenije.

Po svetu
: Svetovno združenje za načrtovanje družine Marie Stopes International (MSI), Evropsko združenje za kontracepcijo (ESC), Evropsko združenje za pediatrično in adolescentno ginekologijo (FIGIJ), Azijsko združenje za kontracepcijo (APCOC), Latinsko-ameriško združenje za kontracepcijo (CELSAM), Population Council, Nemško združenje za Svetovno populacijo (DSW), Mednarodna Federacija za načrtovanje družine (IPPF), Ameriška agencija za mednarodni razvoj (USAID), združenje Woman Deliver (WD) in Population Services International; kampanjo kot pokrovitelj že vsa leta podpira družba Bayer Health Care.