O-STA

SAOP poenostavlja prehod na elektronsko poslovanje na tujih trgih

miniMAX srbskim podjetjem poenostavlja obračun davka na dodano vrednost ter izpolnjevanje zakonskih zahtev glede elektronske oddaje PDV.

ŠEMPETER PRI GORICI, 27. september 2013 -Šempetrski SAOP, ki je eden vodilnih regijskih proizvajalcev poslovnih računalniških programov, s podporo za elektronsko oddajo obračuna davka na dodano vrednost (PDV) pospešuje prehod na elektronsko poslovanje v Srbiji. Srbska davčna uprava bo namreč od 1. julija 2014 naprej obračun PDV sprejemala samo še elektronsko. Uporabniki spletnega programa miniMAX pa lahko elektronsko oddajo koristijo že sedaj, s čimer se izognejo čakalnim vrstam na davčni upravi ali pošiljanju davčne dokumentacije po pošti.

Podobno kot v Sloveniji SAOP tudi na regijskih trgih zagotavlja izredno hitro implementacijo zakonskih novosti v svoje poslovne programe. "SAOP je kot eden prvih ponudnikov poslovnih programov srbskim podjetjem omogočil elektronsko oddajo PDV. S tem, ko poenostavijo in pocenijo poslovanje z davčno upravo, še povečajo vrednost, ki jim jo prinaša uporaba miniMAX-a," je povedal Sandi Boršo, direktor prodaje in marketinga v SAOP in direktor SAOP Novi Sad.

Elektronska oddaja obračuna davka na dodano vrednost se je v Srbiji začela letos in narašča. Prek elektronskega obrazca je obračun posredovalo 17.888 podjetij, prek elektronske izmenjave pa je poročalo le 290 podjetij. Na drugi strani je na okencih davčne uprave obrazce oddalo kar 136.215 podjetij. SAOP je v Srbiji že začel izvajati obsežno kampanjo "Čekanje u redu nije u redu!", prek katere podjetja osvešča o poslovnih koristih elektronske oddaje PDV in elektronskega poslovanja. "V spletnem programu miniMAX je neposredna elektronska oddaja PDV zagotovljena brez kakršnih koli dodatnih naložb, kar pomeni, da si podjetja na ta način resnično znižajo stroške, pri tem pa prihranijo ogromno časa," je še pojasnil Sandi Boršo. Po drugi strani podjetja poenostavijo in skrajšajo samo izdelavo obračuna, saj se ta v miniMAX-u izdela samodejno, s pritiskom na gumb, podobno pa ga v sistemu ePOREZI tudi oddajo.


-Konec sporočila-


O podjetju SAOP

Podjetje SAOP je bilo ustanovljeno leta 1987 in med prvimi na slovenskem tržišču ponudilo lastno programsko opremo. Kot vodilni za razvoj poslovnih programskih rešitev in storitev za računovodske servise, podjetja ter javne ustanove, zaposlujejo več kot 60 visoko izobraženih strokovnjakov. Njihove rešitve uporablja prek 3.700 strank ter več kot 25.000 uporabnikov. Za inovativnost so prejeli že več nagrad državnega in mednarodnega pomena, njihovo pozitivno naravnanost pa potrjujeta tudi certifikat Družini prijazno podjetje ter osvojena nagrada Zlata nit za najboljšega zaposlovalca.

Dodatne informacije

Novinarsko središče - Logotipi SAOP, fotografije, vsebinski članki...

Peter Krkoč, Vodja marketinga in odnosov z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46
5290 Šempeter pri Gorici

M: 031 604 851
E: peter.krkoc@saop.si
F: 05 / 393 81 36
S: www.saop.si