O-STA

Festival Okusov 2013 - regijski Gurmanski dogodek leta

7. 10. 2013

Ravno prav začinjeni Mediteran v Peperoncinu

Gostilna z več kot 20-letno tradicijo slovi po odličnem angusu in ponuja klasične mediteranske okuse, ki jih, locirana v Goriških Brdih, nedvomno obvlada. V okviru Festivala Okusov® 2013 so pripravili prav posebno ponudbo, ki jo bodo v kakšni drugi okusni različici pripravili tudi prihodnje leto.

V gostilni Peperoncino so ponosni na svoje ribje in mesne specialitete, vse s pridihom Mediterana in zmeraj pripravljene "na sveže", iz domačih ali najbolj kakovostnih sestavin italijanskega porekla. S svojimi dobrotami so se predstavili tudi na Festivalu Okusov®.

Pri Peperoncinu so pozdravili sodelovanje na Festivalu Okusov® 2013 in nam zaupali, da bi izkušnjo v prihodnjem letu z veseljem ponovili in nadgradili, predvsem s posvečanjem več pozornosti gostom iz tujine. Njihova lokacija v bližini italijanske meje je za slednje namreč idealna, zato si želijo, da bodo festivalski materiali v prihodnje v večjem obsegu v tujem, v njihovem primeru italijanskem, jeziku. Menijo, da Slovenija kulinarično izkušnjo, ki jo je ponudil festival, zagotovo potrebuje in jo je vredno negovati, saj na tak način slovenska kulinarika tudi v tujini pridobiva na veljavi. Poleg tega so zaradi svoje festivalske ponudbe v restavracijo privabili več gostov in poudarili, da je festivalska izkušnja dobrodošla za prav vse sodelujoče restavracije - gostje hitro prepoznajo dodano vrednost ugodnega razmerja med ceno in kakovostjo oziroma ponudbo, kar z veseljem izkoristijo.

O organizatorju

Festival Okusov® 2013 organizira Restaurant Club, ki povezuje gurmane in vse tiste, ki iščejo edinstvene užitke tudi na drugih področjih. Restaurant Club ima več kot 25.000 podpornikov, med njegovimi častnimi člani so

znana imena politike, gospodarstva in estrade. Sodeluje z več kot 250 gostinskimi objekti v regiji Alpe Adria, kjer lahko člani ob predložitvi članske kartice gurmanske trenutke uživajo s popustom do 25% na hrano in pijačo ter popuste in ugodnosti pri rezervaciji sob in številnih drugih storitvah. Član Restaurant Cluba lahko postanete tako, da se prijavite preko spletnega obrazca in naročite člansko kartico, pokličete naš klicni center na številko 031 200 000, ali nam pošljete e-mail na naslov pomoc@restaurantclub.si.

Festival Okusov® 2013

Festival Okusov® 2013, v Sloveniji 24.9.-8.10. in na Hrvaškem 10.9.-24.9., poteka v skupno več kot 300 restavracijah in ostalih gostinskih objektih v Sloveniji, Furlaniji Julijski krajini, na Avstrijskem Koroškem in Hrvaškem. Na festivalu boste spoznali vrhunske chefe in enologe, se razvajali na različnih degustacijah in si ogledali "cooking showe". Program je odprte narave, v času festivala pa vam bodo sodelujoče restavracije nudile posebne popuste in vas razvajale s kulinaričnimi mojstrovinami. V času festivala bo ponudba Restaurant

Cluba še bolj nevsakdanja, popusti bodo tudi do 50% na izbrane menije. S takšno ponudbo želi festival čim širšemu krogu sladokuscev omogočiti spoznavanje novih okusov, restavracij in njihovih kuharjev ter ostalih ustvarjalcev vsega gurmanskega. Festivalsko ponudbo lahko uživate le ob predložitvi festivalske kartice. Nakup kartice je možen tudi preko SMS sporočil, tako da SMS s ključno besedo FESTIVAL pošljete na številko 3636.

Ada Cajnko

Center za stike z javnostmi

Email: PR@festivalokusov.si

Telefon: +386 31 200 000

Aškerčeva 13 I Ljubljana I Slovenija