O-STA

Ljubljana, 23. oktober - SPROSTI SE IN BODI TO KAR SI

V okviru Študentske arene, največje izobraževalno-sejemske prireditve za mlade v Sloveniji, se je na Gospodarskem razstavišču pod geslom "Aktiviraj se!" odvil prvi Zaposlitveni torek v tej sezoni. V sodelovanju s podjetjem Proevent, d. o. o. ga je organiziral Zavod Nefiks. Mladi so tako dobili vpogled v delovne procese podjetja Proevent, d. o. o. in navezovali stike s ključnimi kadri podjetja. Direktor podjetja Proevent d. o. o. Janez Levec je poudaril, da je ključnega pomena pri razgovoru za delo sproščenost in pristnost kandidata ter poudaril, da so kot oblika reference pomembne vse oblike dela.

Podjetje Proevent, d. o. o. je podjetje, ki je v skoraj 20 letih delovanja postalo vodilno v postavljanju sejemskih konstrukcij in izposoje opreme za dogodke v Sloveniji in tujini. Njegova prednost je, da imajo izkušnje z organizacijo dogodkov in sejmov, razpolagajo s sodobno opremo ter kreativnim in zanesljivim kadrom.

Uroš Pohlin, ki je udeležence sprejel je poudaril: "Študentska arena je dogodek, ki v ozadju skriva eno leto načrtovanja vnaprej ter več kot tri mesece napornega dela. Za sezonski dogodek velja, da je tehnično zahteven tako pri organizaciji kot izvedbi, zato v tem času dobijo priložnost dela mnogi študenti, tisti najbolj zanesljivi pa imajo z nami možnost dolgoročnega sodelovanja". Poudariti velja, da je kar 8 članov ekipe, odkar so organizacijo Študentske arene prevzeli Proeventovci, zaposlitev na Proeventu dobilo ravno prek študentskega dela.

Tudi sicer je glavna ideja Zaposlitvenih torkov, ki so bili v organizaciji Zavoda Nefiks organizirani že v številnih slovenskih podjetjih, mladim omogočiti vpogled v delovne procese, omogočati mreženje in ustavrjati nove zaposlitvene priložnosti. Andraž Ajdič, Zavod Nefiks, tudi sam verjame: "Tovrstni dogodki izrazito pripomorejo k višanju zaposlitvene pismenosti udeležencev, k dvigu motivacije, praktični primeri zaposlitvenih razgovorov pa so kandidate spodbudili h kreativnemu razmišljanju in mreženju".

Udeleženci, ki so bili v večini mladi iskalci prve zaposlitve, so bili navdušeni, dobili so nove ideje, predvsem pa se jih je večina strinjala, da je bil dogodek odlična možnost vpogleda v "zakulisje" organizacije Študenstske arene. Udeleženka Maja, 22 si ni predstavljala, da je za organizacijo takšnega dogodka potrebno načrtovanje vsaj eno leto vnaprej. Nika, 26 pravi, da ji je bilo vzdušje na delavnici sproščeno, kar je pripomoglo k lažjemu komuniciranju z direktorjem podjetja Proevent. Jasmina, 26 pa pravi, da ji je bilo najbolj všeč to, da je dobila vpogled v podjetje, kako delujejo in njihov pristop k iskanju kadrov.

Udeležencem bodo na Zavodu Nefiks dogodek vpisali v Nefiks - indeks neformalnega izobraževanja in na tak način poskrbeli, da se bo pridobljeno neformalno pridobljeno znanje tudi zabeležilo. Mladi dogodek pozdravljajo, mnogi izmed njih pa si podobnih aktivnosti še želijo.

Za zavod Nefiks

Suzana Tahiri

040 698 915