O-STA

"Sodelovanje v projektu kolegice mi je spremenilo življenje"

"Ob podpori projekta Kolegice sem stopila skozi vrata na katera si pred letom dni ne bi upala niti potrkati" je povedala Tina ena izmed mladih udeleženk. Projekt Kolegice povezuje mlade iskalke zaposlitve in njihove mentorice - kolegice, uspešne ženske na področjih, kakršna si nekoč želijo zasesti same.

Prvo leto delovanja Kolegic se zaključuje, udeleženke, tako mlade iskalke zaposlitve, kakor tudi njihove uspešne mentorice pa bogatejše za spoznanja in številne priložnosti vstopajo v novo sezono. Mlade iskalke zaposlitve se s svojimi mentoricami dobivajo najmanj enkrat mesečno, pri številnih pa je sodelovanje pogostejše; mentorice svoje mlade kolegice vabijo k različnim projekom, v svoje delovno okolje in jih povezujejo z ljudmi, ki jim pri gradnji kariere lahko pomagajo.

"Nisem več samo sanjala, ampak sem začela tudi ukrepati" je nad svojim napredkom v projektu navdušena Katja. Jana pa dodaja: "Z mentorico sva se pogovarjali o razvoju kariere, pomagala in svetovala mi je pri izbiri nadaljnjega študijskega programa, ki ga sedaj že obiskujem". Jerneja na srečanjih pridobiva novo znanje in koristne informacije: "Mentorica pa me vključuje me tudi v svoje projekte in mi s tem omogoča, da razvijam kompetence ter se strokovno izpopolnjujem". Njena mentorica gospa Blanke Tacer pa jo pohvali: "V projektu Kolegice sem spoznala izjemno študentko, s katero vidim možnost dolgoročnega sodelovanja. Kot mentorica imam priložnost, da spoznavam talente svoje študentke in da vzdržujem stik z mlajšimi generacijami". Tatjana je zelo konkretna: "Projekt Kolegice mi je omogočil delo na RTV-ju, kjer mi je mentorica priskrbela uvajanje z najboljšimi montažerji ter sodelovanje z odličnimi novinarji. Sedaj pa enkrat tedensko v sodelovanju z novinarji montiram različne prispevke za oddaje. In seveda se moje ime pojavi v prispevku!"

Kolegice imajo tudi redna skupna srečanja, zaključno v tej sezoni je bil klepet med kolegicama Majo in mentorico Tamaro Valenčič, direktorico službe za korporativno komuniciranje in strateško upravljanje človeških virov v podjetju Simobil. Kolegicam sta razkrili pristen proces sodelovanja ter kako se je Maja od mentorice med drugim naučila, da ni pomembno, kakšnega spola si, pač pa da si na svojem področju strokovnjak, mentorica pa, kako ustrezno in konstruktivno podajati povratno informacijo. Navdihujoč večer so kolegice zaključile z vabilom novim zainteresiranim iskalkam prve zaposlitve, da se na portalu www.talentiran.si prijavijo k sodelovanju v novi sezoni Kolegic.

Projekt je poln uspešnih zgodb, njegov potencial pa so prepoznali na Združenju Manager Slovenije, na Uradu za mladino Mestne občine Ljubljana in U.S. Embassy, ki so projekt Kolegice tudi podprli.

-------------------

Več informacij:

Alenka Blazinšek, vodja projekta Kolegice, Zavod Nefiks

E: alenka@nefiks.si, T: 040698915

W: http://www.talentiran.si/index.php/kolegice